Novinka: Nová Merida ONE-SIXTY FR - super enduro nebo kolo do parku

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 3.10.2023

Novinkou v portfoliu společnosti Merida je model ONE-SIXTY FR. Ten vychází z endurové verze, ale je více nabroušený - 180/171 mm zdvihu, mullet provedení s kombinací 29 a 27,5palcovými koly, hliníkový rám, tlumič s vinutou pružinou - říkejte mu super enduro nebo kolo do parku. A dalším kolem je ONE-TWENTY - jednoduché, ale nesmírně účinné a univerzální kolo.

 

ONE-SIXTY FR

Druhou novinkou, kterou představujeme, je upravený model ONE-SIXTY FR, který se od standardní produkce tohoto celoodpruženého kola liší především v použitém tlumiči - ten je totiž vybaven vinutou pružinou.

Tento model využívá osvědčený hliníkový rám typu LITE a nabídne také vyšší zdvih vidlice i zadního odpružení, které doplňuje "mullet" osazení s menším 27,5" kolem vzadu. Abychom vyšli vstříc požadavkům na cenově dostupné kolo, zaměřili jsme se na získání co nejlepšího odpružení, plášťů a brzd, nikoliv na vyladěné přehazovačky nebo lehkou výbavu, která má nižší životnost.

Zvýšili jsme zdvih předního kola na 180 mm s 29" kolem. To je pak spojeno se 171mm zdvihu vzadu, což zajišťuje super pružný výkon bez kompromisů. Zadní část využívá naše osvědčené kinematické odpružení FAST, které poskytuje perfektní podporu jezdcům všech kategorií.

Jistotu na trati dodají pláště Continental Kryptotal, které jsou připravené pro bezdušový provoz a samozřejmě také brzdy ve čtyřpístkovém provedení s velkými 220mm kotouči. Vše doplňuje teleskopická sedlovka MERIDA s rozsahem 30-230 mm.

Další informace najdete o modelech ONE-SIXTY FR zde.

Nová ONE-TWENTY - DOSTUPNÝ VÝKON NA TRAILY

Horské kolo pro jízdu po horách. To bylo cílem nového ONE-TWENTY - vytvořit jednoduché, ale nesmírně účinné a univerzální kolo, které je silné ve stoupání, perfektně zvládá terén, nebojí se ani náročnějších sjezdů, a přitom je zábavné, cenově dostupné a díky spolehlivé a nekomplikované konstrukci se o něj snadno pečuje. 

 

Když se ohlédneme za dlouhou historií "všeuměla" v řadě MERIDA a za poslední významnou evolucí, která proběhla v roce 2019, bylo na čase, aby ONE-TWENTY využila nejnovějších inovací a udržela tak oblíbené trailové kolo s nižším zdvihem na špičkové úrovni.

V praxi to znamená zvýšení zdvihu na 130 mm vepředu i vzadu a použití osvědčeného systému odpružení P-FLEX pro jednoduchou, lehkou, bezúdržbovou a nesmírně efektivní konstrukci. Využili jsme také naše zkušenosti s výrobou hliníkových rámů a zaměřili se na vytvoření odolné, ale cenově příznivé řady kol v kombinaci s cenově dostupnou, ale výkonnou výbavou ideální pro daný účel.

    

Geometrie nového modelu ONE-TWENTY prošla také několika zásadními změnami: úhel sedlové trubky se změnil na 78,5°, tím jsme dosáhli ideálního posedu pro efektivní šlapání a stoupání, a hlavový úhel se snížil na 66° pro větší stabilitu na trati, zatímco dosah (reach) narostl u všech velikostí. 

Použili jsme také nový systém výběru velikosti AGILOMETER založený na dosahu (reach), který jezdcům umožňuje vybrat si velikost kola spíše na základě požadovaných jízdních vlastností než na základě délky sedlové trubky/výšky jezdce. Dlouhé kolo pro větší stabilitu, kratší pro větší obratnost, anebo zvolíte střední velikost pro vyvážení obojího.

  

Kromě toho je ONE-TWENTY vybavena integrovaným vedením kabeláže WIRE PORT, upevňovacími body pro dvě láhve, trailovým držákem MERIDA a průměrem sedlové trubky 34,9 mm pro nejnovější teleskopické sedlovky s dlouhým zdvihem. 

Jeden rám, dvě kola - NINETY-SIX LITE

Zatímco nové kolo je velmi schopným univerzálem, na stejném rámu jsme vytvořili také model NINETY-SIX LITE. Díky zadnímu tlumiči a vidlici s kratším zdvihem a komponentům zaměřeným na maratony máme nyní cenově dostupnější alternativu k velmi oblíbenému karbonovému modelu NINETY-SIX. 

Více o kolech Merida ONE-TWENTY zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Karel 3.10.2023 - 16:35

    To jsou děsný hovna možná by bylo lepší dát jen fotky a tabulky

    • anonymní uživatel Štika 3.10.2023 - 17:08

      A přitom takový fajný bicykl. Možná až tam dají baterku tak se dočteme více.

    • profilová fotka Keli 3.10.2023 000 17:17

      Tisková zpráva, jak to autoři v Meridě napsali, tak to publikujeme.

  • anonymní uživatel Vojta 3.10.2023 - 17:13

    ty vole chvíli jsem myslel že koukám na "nový" design RM.

  • profilová fotka Pavel 4.10.2023 - 8:49

    Hlava 66°? To je trochu už archaické číslo u kola s takovým určením, ne?!

    • anonymní uživatel Uhel Tupý 4.10.2023 - 9:19

      Na trail bike se 130 mm? úplně normální číslo...

  • anonymní uživatel Marty 4.10.2023 - 11:35

    Čekám na "collab": Kelišová & TH :) aneb Brno sobě!

    • anonymní uživatel Boris 8.10.2023 - 18:43

      Dusane nezlob!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí