Láhev GHOST GND51 - uveze nejen nápoje, ale i náklad

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 12.8.2024

Kdo by neznal značku Fidlock? Tento německý výrobce přišel před lety s revolučním magneticko-mechanickým uchycením lahví na rám a také i s velice praktickými přezkami přileb. Zastavme se u lahví. Kromě vlastních Fidlock lahví nabízí svoje řešení Twist system i dalším firmám. Jednou z nich je XLC, značka patřící do portfolia Accell Group pod kterou patří například Lapierre či Ghost. Druhý jmenovaný má v nabídce poměrně unikátní láhev, kterou pro něj právě XLC vyrábí.
V čem je unikátní? Uveze totiž nejen nápoje, ale i náklad. Kromě nápoje uvnitř, jste schopni na její obvod připevnit i další náklad, nářadí, tyčinky, ale v podstatě uveze, co vás napadne.

Láhev s vnitřním objemem 700 ml má poměrně nezvyklý tvar. Má spíše čtvercový průřez než kulatý jaké obvyklé. Na jedné straně se nachází klasický nacvakávací Twist system od Fidlocku a na protilehlé straně je místo pro umístění nákladu. Z Fidlockové základny vychází stahovací pásek, kterým se náklad k láhvi přitáhne a zajistí.

Překvapí i tuhost láhve, pokud jste zvyklí si láhev zmáčknout a vodu si do pusy v podstatě nastříkat, tak zde je možnost zmáčknutí limitována. Láhev lze zmáčknout jen trochu a jen na bocích.

Použití Fidlock držáku je stejně snadné jako u všech ostatních lahví, stačí se přiblížit držákem k Fidlocku na rámu a magnetická síla láhev přitáhne a ta se mechanicky zajistí. Pro vytažení láhve ji stačí jen pootočit do strany.

Místo pro náklad je poměrně velkorysé nicméně podélné vroubkování vyžaduje silné stažení nákladů tak, aby neměl tendence sjíždět. Kdyby zde bylo i několik příčných vroubků, určitě by to nebylo na škodu.

Kvůli tomu, že musí být náklad poměrně silně stáhnutý zapomeňte na použití banánu či jiných hodně měkkých věcí. Dle výrobce nelze vést ani duši, nicméně zkoušel jsem a funguje naprosto bez problémů.
Za mě je toto místo nejlepší pro traťovky, Jedna dvě tyčinky, které jsou téměř okamžitě po ruce. Maximální hmotnost nákladu, který lze vézt je 120 gramů.

O netradičním průřezu láhve jsem mluvil, jako netradiční se dá označit i zkosení dna. Důvodem je optimalizace tvaru tak, aby se láhev vešla i do menších rámů. To je fajn, avšak pro nás z dostatkem prostoru v rámu je nemožnost postavit láhev na rovnou plochu trochu omezující.

Samotná láhev o objemu 700 ml je vyrobena z BPA free polypropenu. Náhubek je změkčeného plastu a nabízí poměrně slušný průtok. Víčko dobře těsní a láhev neteče. 

Láhev GHOST GND51 lze koupit za cenu okolo 800 Kč. Nicméně k této ceně je nutno přičíst další částku za Fidlook základnu pokud ji již nemáte.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jerry 14.8.2024 - 19:03

    A já pořád proč jsou všude podél cest obaly od sušenek... Fakt super výmysl...:-D

    • anonymní uživatel Ewa Farna (vinyl (a) zdarma.cz) 14.8.2024 - 20:57

      Kazdej normalni jedinec kterej nema v hlave hroudu hoven plujici v mlice s pivem si obal od chalky strci zpet tam odkud ji vyndal. Produkty z cyklo branze za to nemuzou.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí