MojeKolo

Video: JČR

Autor: Mad Moss Films, kategorie: Video, vydáno: 8.3.2013

ikonaJe to tady! Film JČR – Document of South Bohemia je definitivně hotov a před pár dny proběhla oficiálně první a také jediná premiéra a to v Českých Budějovicích. Samozřejmě dorazily ty největší hvězdy jihu a s nimi plno dalších, co se chtěli podívat, případně rozloučit s Čárysem, který nás na nějakou dobu opouští, takže klub byl ideálně zaplněn.
Atmosféra dá se říct rodinná a pro nás autory, při samotném promítání nezapomenutelná, takže díky za ní, těm co dorazili. Smích se místy mísil s respektem a údivem, takže ideální kombinace.
Koho zajímá víc, může najít odkazy na plno fotek u nás a v reportech z akce od Schwary, nebo Andyho na 720.cz.





Tak to tedy vypadalo v Budějovicích, ale pro Vás všechny co jste nemohli nebo nechtěli dorazit, přichází ten okamžik překvapení až teď a tady.

Než se ale začnete koukat, chtěli by jsme se podělit o několik čísel:
Najeté kilometry jen po jižních Čechách v rámci točení – 4330 km
Dní strávených na kopcích s kamerou v ruce bylo – 53
Dní strávených stříháním – 42
Počet použitých písní – 23
Počet větších lokalit a spotů cca 22
Natočeného materiálu cca 530GB
Čistý čas natočeného materiálu cca 25h
Délka filmu – 68min
A nesčetný počet jezdců, kteří se mihnou na záběrech z různých akcích…

Doporučujeme pro nejlepší kvalitu stáhnout celý film zdarma na tomto odkazu, který má cca 7GB. Přeci jen, internetové přehrávače nejsou to nejlepší, pro ten pravý filmový zážitek, ale i pro ty, co jsou líní si film stáhnout, máme tady možnost se podívat, takže dost řečí, klikejte na play a jděte na to!

Pro ty z Vás, které by zajímalo co jsme použili za songy, zde pro ulehčení práce rovnou vypisujeme kompletní seznam:

J – Trip; Jenny
Glasswall – Ride Again; Give
Discoballs – Wrong Way Out
Wild Tides – Ready To Go; The Only Friends That I Need
The Gangnails – Wacko; Crypt House; Dawn Of The Drunks
Rabies – I Need You Babe; Back In Town
Bombs From Heaven – I'm Coming Home; City Is Your Home
Green Monster – Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Liberty Jail – Disco STU
Deliwery – Rockabilly Baby
Remember The Heroes – Dreamland
Queens Of Everything – Out Of Luck; Game For Life
Dead Popes Company – Dangerous Boy
Another Fake Heroes – Hometown; Don't Touch My Junk

Naše činnost na tomto low budget projektu tedy končí, celý rok jste nás mohli sledovat a dovědět se prakticky vše o tom, jak takové natáčení probíhá a my už teď jen děkujeme všem co se jakkoliv na projektu a premiéře podíleli a také d:key za celoroční spolupráci. Dál nás ale sledujte, protože pro vás máme ještě jedno překvapení v následujících dnech.

Takže díky za pozornost, bavte se při sledování a doufáme že obsah někoho alespoň trochu inspiroval, jaro se nám už blíží!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel lutte (jandakar (a) seznam.cz) 8.3.2013 v 8:12

    Je to obrovský kus práce a velký respekt Vojtovi a Davidovi. Už se těším až si to pustím v pohodlí domova. Premiéra byla super. Takže zase někde na kopci klucí! :)

  • anonymní uživatel bok 8.3.2013 v 9:15

    tak sosej čubo :)

  • anonymní uživatel drzhor (drzhor (a) seznam.cz) 8.3.2013 v 9:23

    fakt mega moc paráda, těším se až si v klidu otevřu meruňku a shlídnu na telce :) aneb premiére repete :)

  • anonymní uživatel MTBiked 8.3.2013 v 9:53

    good job )

  • anonymní uživatel Demo 8.3.2013 v 9:57

    díky za skvělej rok kucí, byla mi čest s váma spolupracovat :)

  • anonymní uživatel RB 8.3.2013 v 10:03

    už se taky těším až si to večer pustím. díky

  • anonymní uživatel dunkel (dunkell (a) seznam.cz) 8.3.2013 v 10:09

    asi bych pár věcí ještě střihnul ale sto vočí sto názorů každopádně skvělá práce a nakopávačka jen tak dál!

  • anonymní uživatel lutte (jandakar (a) seznam.cz) 8.3.2013 v 11:03

    Tak skouknuto v pohodlí domova. Jako u každýho videa mě bavil spíš freeride. Ale to je tím co jezdim. Vytáhl bych hned bika a pojezdil na domácích lokalitách. Klucí díky moc, tohle budu pouštět jednou vnoučatům, jak sme jezdili po lese a užívali si! :)

  • anonymní uživatel Slečna Š. 8.3.2013 v 17:09

    Bezva klucí... :) hehe, si tam jedu to svoje čájo, už aby se zase prášilo od kol, strašně mě to namlsává na ježdění :D

  • anonymní uživatel MirecS 8.3.2013 v 17:16

    velmi vydarené video. 1

  • anonymní uživatel Davidos 8.3.2013 v 17:25

    kluci (Vojto&Davide)udělali jste kus práce, respekt vám!

  • anonymní uživatel Milda (tomek.milan (a) seznam.cz) 8.3.2013 v 18:39

    Klucí paráda, moc se Vám to povedlo!

  • anonymní uživatel Troniq (troniq (a) seznam.cz) 9.3.2013 v 0:10

    Za mě pánové - nejlepší českej projekt. Video mě bavilo a hlavně vtáhlo hodně do sebe, což se mi bohužel u většiny českých produkcí nestává. Je to takový pěkně osobní, příjemný, krásný obrázky a střiháno opravdu s citem... skvělá práce. škoda, že mi nevyšlo, zučastnit se premiery... paráda pánové i jezdci ;-)

  • anonymní uživatel Dan (d.reif82 (a) gmail.com) 9.3.2013 v 0:20

    B.O.M.B.A., chtěl jsem jít spát a místo toho jsem to dokoukal do konce, teď zvednu otlačenej zadek a těším se zítra na kolo...

  • anonymní uživatel jarda 9.3.2013 v 11:00

    Sorry všem, ale mě to přišlo extrémně, a až zbytečně dlouhé..rovněž rozhovory mi přišli poněkud navíc a všechny jsem přeskakoval, protože narvinu mě sentimentální řeči nezajímají..Jinak videjko celkem pěkné, zejména klobouk dolů před tím, že tech vycytávky jsou homemade.

  • anonymní uživatel david 9.3.2013 v 11:22

    nic moc,moc mě to neoslovilo,kamera pořád stejná,žádný detaily,amaterský střihy,není se čím chlubit...nuda,chápu že žádnej hollywood to bejt nemuže ale pokud by to nebylo 100% asi bych to ven ani nedával.

  • anonymní uživatel cruzo (kruzo (a) post.cz) 9.3.2013 v 13:31

    Velmi zdařilá práce...jojo na jihu je krásně

  • anonymní uživatel koly 9.3.2013 v 20:48

    Nevíte proč se mi stáhlo jen 39 minut ?

  • anonymní uživatel bok 10.3.2013 v 9:28

    pěkný, díky za to

  • anonymní uživatel ječmen (emigrant80 (a) seznam.cz) 10.3.2013 v 14:21

    Schwarz dáwá nejwíc! ..čučel sem na to s votevřenou papulou. nechápu. celé video je hard..

  • anonymní uživatel Dan 10.3.2013 v 14:25

    exceletní práce! a pro ty co kritizuju at si zkusí jak náročené je tohle vytvořit at časově tak finančně (nemluvě že to všechno točili za své peníze něměli žádného sponzora jako u promo videi nebo filmu,trávili na tom spousty času ZADARMO a to vše jen aby přiblížili jihočeskou bikovou scénu veřeknosti a ukázali že nemusí být profesionální štáb aby dokazali vytvořit tuhle paradu ... a ano pisničky mužou být vždy lepší ale díky autorským právum je to zlodějna co za to chtěl a jelikož kluci platili všechno se své kapsi a podotýkám že jsou to studenti ! tak by je to stálo majlant takže než začnete kritizovat tak se nad tim zamyslete a raději mlčte nebo se je snažte překonat !!

  • anonymní uživatel cibrut 10.3.2013 v 17:40

    Rozhodně dobrá práce a klobouk dolů, už jen pro tu otlačenou prdel z dlouhýho sezení u kompu při stříhání a postu! Kdo někdy zkoušel něco točit a stříhat, ví, že to neni vůbec žádná prdel, jak točení, tak stříhání, je to žrout času a udělat dobrej střij dá mnohem víc práce než to samotný točení (to je vlastně taková legrace a zábava, oproti následnýmu třídění záběrů a střihu).

    Obsahově fajn, film plní svoje předsevzetí předevšim představit jihočeskou scénu. Obrazově (kompo, střih) jsem čekal trošku víc, pro mě osobně nejlepší český videa zůstávaj nadále od Davida Vrbickýho a spol. alias FullFace Production a třeba od Honzy Trnky (ten dělá mj. třeba moc pěkný videa z 3DHček). Samozřejmě kluci z FFP to dělaj už docela dlouho a ta zkušenost tam je vidět, ale to klukům z MadMoss přijde časem taky. Nadšení a chuť točit a hlavně si stavět svoje hebly (různý cablecamy, jeřáby, dolly atd.) jim nechybí a to je to hlavní!

    Jen malá technická #1- je to dost nevyrovnaný v záběrech - některý jsou moc hezký a některý vypadaj jako kdyby je točil někdo úplně jinej (levorukej). A ani mi tak moc nevadí nestejná tonalita celýho videa (vyvážení bílý) jako hlavně to, proč jste nechali některý videa v totálním kontrastu a tmě? Stačilo hejbnout šavličkou a vytáhnout "shadows" z totální tmy ...

    Malá technická #2 ;) - mě osobně dlouhodobě irituje "slizkej" TV pohyb obrazu, danej vyšším fps, resp. půlsnímkama, tady je to podobný, koukám to máte celý v 50fps. Je to řekněme věc názoru či chuti, já radši filmovejch 24fps (event. drop 23.97 ;)), paradoxně to pro oko vypadá líp. Vyšší framerate je ideální pro zpomalovačky.

    Na závěr ještě jednou - slušná práce! Držím palce, ať je to s každym dalším videem lepší a lepší!

  • anonymní uživatel Vojta MM 10.3.2013 v 18:10

    Prvně díky všem za názory a vesměs chválu, vážíme si toho.
    Jarda: možná právě proto, že jak sám píšeš jsi všechny rozhovory přeskakoval nezjistil jsi, že nejsou ani tak sentimentální, jako prostě představovací, protože pochybuji, že většina z Vás jihočeský ridery nějak líp zná...
    David: díky, jediný co ti k tomu můžu říct, že našich 100% to bylo :D
    Cibrut: díky za obsáhlej koment týkající se konkrétních věcí, myslel jsem, že se ho už nedočkám :), trošku nevím co jsi čekal víc v rámci střihu a kompo, ale ok.
    K tvojí první technický, profily jsou točený řek bych poctivě, závody syrově, byl to záměr a především při závodech jsme se prostě nemohli tolik tahat s technikou, proto to je možná dle tebe trochu nevyrovnané, samozřejmě rezervy jsou a dycky budou :). Vyvážení bílé je otázkou vkusu a případnýho záměru něco trošku dokreslit nebo naopak, co člověk to názor. Se stínama máš pravdu a je to především limit levnější techniky, foťáku, který prostě jak si sám nazval při pohybu šavličkou, sebou vytáhnul i šum, který byl horší než občasná tmavost.
    K druhý technický, přemejšlel jsem nad tím popravdě delší dobu také a jak sám říkáš zase věc názoru, se slizkejma záběrama souhlasím, taky to nemám rád, ale přijde mě, že to u nás není až tak znatelné a po pár minutách co se rozkoukáš je to v klid. Děkuju za konstruktivní komentář, jsme prostě samouci a učíme se to pokusem omylem, takže tak to je :)
    Ještě jednou děkujem všem ostatním...

  • anonymní uživatel cibrut 10.3.2013 v 18:39

    VojtaMM: mě se obrazově právě mnohem víc líbí filmy od zmiňovanejch lidí, což ale neznamená, že to, co jste udělali vy, je špatný (jestli dobře čtu mezi řádky :), tak ten můj "rozbor" tak ani nevnímáš, za což jsem rád, mám pověst rejpala a nespokojence).

    Ad problém dynamickýho rozsahu - je mi to jasný, předpokládám, že to točíte všechno s nějakým "flat" profilem (tzn. kontrast staženej na minimum). Škoda, že zrovna u toho ježdění by se nedala využít "jakože" HDRI v MagicLanternu, i když by to chtělo zkusit, ale myslim, že i těch 50, resp. 60fps by nestačilo a byla by tam tuna ghostingu.

    Ještě jednou klobouk dolů za obětavost a čas - samotnýmu mi doma hnije 600D a nejsem schopnej nic domluvit a udělat si na nějaký točení čas, takže vás kluci plně respektuju - nejen i hlavně - za tu hromadu času, vůle a píle, co do toho dáváte.

    Přeju dobrý světlo! :)

  • anonymní uživatel Vojta MM 10.3.2013 v 18:54

    Cibrut: jak jsem psal, jsem rád za přímé a konkrétní komentáře, které mají nějaký rozumný obsah. Točeno bylo kvůli financím a nulové podpoře na 550D se setovým objektivem, což vysvětluje většinu obrazových nedostatků, které jsme prostě neměli jak ovlivnit :), stejně tak rozsah fps, který by si pro sportovní video také zasloužil být někde jinde. Je to jak říkáš, flat profil nám alespoň trochu umožnil daný rozsah tmavosti si pohlídat i když to není ideální cesta.
    Abych to shrnul, co nezáleželo tolik na penězích a bylo na naší iniciativě, to jsme se snažili ladit, hejblátka, nápady, lokality, co záleželo na penězích byl prostě problém. Ono jen počet naježděných kilometrů jasně ukazuje časovou a finanční náročnost.
    Každopádně většiny nedostatků si asi jsme vědomi a hodláme na nich pracovat. Projekt celý byl hlavně o nadšení a jak jsi sám poznamenal, představení naší komunity a lidí a trošičku tady něco zkusit rozhejbat, že to jde prostě se jeden den zvednout a začít dělat něco takového a jak říkám v našem případe metodou pokus omyl, bez cizí pomoci. :)

  • anonymní uživatel Čaděj 18.3.2013 v 20:19

    Video neuvěřitelně super, jsem rád, že se zase něco udělalo po Czcechroundu, spektrum atd. :) Jinak respekt vám, že jste to dostali jenom od nápadu až sem, s málem vybevaní a podobně, zde je krásně vidět zlatý český ručičky a co si sám neuděláš, to nemáš. :) Za mě určitě vynikající video, ještě že je pověšené na netu a nemusím stahovat 7GB film, ne že bych nechtěl, ale s mým internetem budu rád, že to stáhnu do toho přehrávače za dobu, co to ostatní mají doma těch 7GB. :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí