reklama

iXS Maribor: Čert bere vše

Autor: Keli, vydáno: 1.10.2013

ikonaTrať v slovinském Mariboru patří mezi velmi populární, se svojí délkou 2.6 kilometru sice nepatří mezi nejdelší, ale převýšení překonávající 450 metrů vše vynahrazuje. Od posledního závodu Světového poháru v roce 2010 byla letos trať zlehka upravena.

Dráha nepatří rozhodně mezi jednoduché a když se k tomu přidá nepříliš přívětivá předpověď počasí, není se co divit, že byla účast spíše slabší. 200 závodníků z 28 zemí je pod standardem na který jsou organizátoři iXSka zvyklí.

Na sobotu byla tradičně připravena kvalifikace, v ženách potvrdila svoji letošní formu a nejrychleji zajela domácí závodnice Zarja Černilogar (SLO – Blackthorn GT), v mužích zalítl nejrychleji Ruaridh Cunningham (GBR – Unior/Trek) a masterech nedal nikomu šanci náš Rostislav Štencel (Bikeplac Racing) .




Manon Carpenter
Rock garden



V nedělním hlavní závodě byla situace na trati velmi podobná, sra*ky, sra*ky a sr*cky. Alespoň volba plášťů byla jednoduchá. V masterech navázal na první flek ze seeding runu Čert a potvrdil tak svoje celkové vítězství v iXS EDC 2013. Pogratulovat v mateřštině mu mohl druhý jezdec v cíli Vlastimil Hynčica (CZE – Specialized CZ), Will Longden (GBR – Madison Saracen) doplnil dvojici českých jezdců na stupních vítězů.




Dva Češi na bedně – Hynča a Čert



V ženách ukázala jak má Slovinka Zarja Černilogar najetou mariborskou dráhu, zvítězila s 15 sekundovým náskokem před Manon Carpenter (GBR – Madison Saracen DH Team). Češka Jana Bártová (Bikeplac Racing) si o jednu pozici oproti kvaldě pohoršila, dojela na čtvrtém místě a potvrdila tak svoje druhé místo v celkovém pořadí za vítězkou Zarjou Černilogar.




Před celkovou vítězkou Zarjou Černilogar se v celkovém pořadí musela sklonit i Jana Bártová
Zarja Černilogar



V kategorii pod 17 let bere zlato Bryn Pfeiffer (FRA – Valloire Galibier Vtt), Tomáš Uruba (Specialized) domů poveze bramborovou medaili.

I přes velkou nepřízeň počasí se okolo trati sešlo velké množství diváků a ti mohutně povzbuzovali a hnali do cíle bahnem obalené jezdce. Vzhledem k podmínkám panujícím na dráze bylo překonání času ze seeding runu dost utopií. To se potvrdilo, Miran Vauh (SLO – Blackthorn GT) nejrychlejší jezdec ve finále za vítězným časem z kvaldy zaostal o téměř deset sekund. Své druhé místo z kvaldy obhájil David Trummer (AUT – RRP Ghost) a třetím do party na stupních vítězů byl Ruaridh Cunningham. Velmi kvalitní výsledek si připsal Stanislav Sehnal (Charvatbross/Ban­shee bikes) 8. místo se rozhodně počítá! Jeho týmový kolega Matěj Charvát dojel 15..




Matěj Charvát



Výsledky zde a celkové pořadí zde.

Foto: Thomas Dietze

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel zdenal 1.10.2013 v 10:04

    Malý ppřekep: Vít Kucián jezdí v závěru sezony výborně, ale v elitě za Mondraker-661.
    V kateorii pod 17 let byl na 4.místě Tom Uruba.
    Jinak krásný závod na super treti....jen to počasí :(

  • anonymní uživatel xyz 1.10.2013 v 10:18

    Pekne vysledky, super,

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 1.10.2013 v 10:25

    Zdenal: diky za upozorneni, nechapu jak se me tam Kuci dostal. Opraveno. Tomasovi se omlouvam!

  • anonymní uživatel Slid 1.10.2013 v 11:16

    Pekny Certe!

  • anonymní uživatel RB 2.10.2013 v 6:42

    dobře kluci

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí