Report: Kapitánův Demo Air Day

Autor: Vojta Válek, kategorie: Report, vydáno: 4.5.2016



Dlouho ste tady nečetli report z nějaký lokální, duchem ryze vesnický, akce? Tak taky je, protože kdo někdy na podobný akci byl ví, že není nic víc než pojezd s kámošema na kolech, na pořádnejch skocích, trailech, vymazlenejch dirtech nebo prostě jenom pohoupání na pumpě. A nebo taky vše dohromady, k tomu pivo, jídlo, muzika, holky a protože sme na jihu, tak rum, hodně rumu!





V hlubokejch lesích okolo Brandlína, tam kde je území Kapitánovo se pořádala akce Demo Air Day. O co šlo? Alexandr „Demo, Kapitán, Jak chcete“ Sidor, se rozhod, že pálit čarodejnice, jako každej rok je už prostě nuda a tak pozval pár kamarádů na poježdění a protože Demo má hodně kamarádů, bylo jasný, že musim vyrazit taky. Probíhaly i nějaký otvíračky bikeparků, ale logickým argumentem bylo, že tahle akce je jednou za rok nebo spíš jednou za víc let, zatimco lana pojedou všude celý léto, sorry klucí Monínecký. A tak sem vzal foťák, spacák a naskočil do auta k Bahymu, kterej se právě vrátil z Barcelony a už se jelo z Budějc pryč.





Přijíždíme maličko pozdějš a ještě z druhý strany louky, takže trochu motokros už v autě hned od začátku. Počasí zaplacený, obloha jak vymetená. První na řadě byl Zichpich trail, pojmenovanej na počest Adama Zicha, lokálního velmistra všech sportů, lamače dámskejch srdcí a kulturních akcí, především ale naprostýho srdcaře, kterýho potřebuje každej sport. A aby Demo vzdal čest jak má, postavil společně s pomocí Zicháče a jeho bagru skoky hroznejch velikostí, technický transferový záležitosti, kde když netrefíš jeden dopad nemáš šanci naskákat další skoky v řadě, dvě dřevěný lávky, zatáčky namotaný natěsno okolo břízek, přesně to čeho se všichni bojíte, když jedete na trať co neznáte a vše ještě zakončil sérkou několika poctivejch dablů.





Po rozježdění se šlo na guláš, kterej na žádný správný vesnický veselici nemůže chybět. Následovala volná zábava, což znamenalo, že se lidi rozutekli po okolních lesích a šli se podívat na legendárního Lipánka, trail Prasečák, kopec Klepák a další místa, který má Demo obšancovaný cestičkama a různejma stavbama. Mezi tím vším se klasicky popíjelo a jedlo.





S příchodem večera se blížila hlavní atrakce dne a to závod na pump tracku, začlo se klasicky kvaldou na dvě měřený jízdy. První si vzal na triko sám Zicháč a aby to byla zábava hned od začátku vzal za ovací publika poslední bouli frontflipem s lehce nasazenou cordovou, dokonalost. Za světla a ještě poměrně střízliva vše probíhalo dál, tak jak by člověk očekával od podobný akce. Pro zpestření finálových jízd se ale rozhodlo, že se pojede za tmy při osvětlení lamp a mezitím se půjde na první živou kapelu Brutální jahodu a naladit se trochu do nálady. Bylo jasný, že finalisti to nebudou mít zadarmo. Padla tma, světla se rozsvítili a šlo se závodit. Nečekaně většina finalistů díky spojení tmy a alkoholu sotva viděla na trať. Výborný rozhodnutí pro diváky, protože to co se dělo se ani nedá psát, jezdci jeli napůl na slepo, ale na maximum, každej fandil a především Shaman, kterej si jel pro bednu, se stal miláčkem publika, když vletěl do rybníka, okolo kterého byl pumptrack postaven (cejtim tam trochu záměr škodolibejch stavitelů) a ještě mokrej doběhnul zbytek trati. Další dopadali hodně podobně a proto bylo jasný, že kdo dojede vůbec do cíle bude vítěz. Nakonec se toho ale chopil Marek Pech a zalítnul na bmxku tak neskutečně, že pojel časy ještě všech střízlivejch předešlejch jízd, takže vítězství šlo do Kamenice, gratulace.





Já už sám z finále samozřejmě taky moc fotek nemám, protože sem to pojal stejně jako závoďáci, abych nebyl ve výhodě a spojení tmy a piva při ostření se ukázalo jako komplikovaná zálěžitost. Nemluvě o nastavování blesku a podobnejch srand. No a tak sem to prostě zahodil a šel taky pořádně zafandit.





Každopádně nejde o to kdo vyhrál nebo kdo jak vypadal, ale o to že celá akce a celej večer měl naprosto dokonalou atmosféru, kterou si myslím většina z nás chce na bikovejch akcích zažívat. Zakončení večerním koncertem živejch kapel Mullethead, No Foto a Strhlej závit, kterej několikrát zopakoval místní kapitánskou hymnu, proběhla neskutečná párty a totální šílenství před pódiovou zahrádkou, ze kterýho ale nic neuvidíte, protože sem spokojeně lítal v davu těch šílenců taky, aspoň můžete příště přilítnout taky a vidět to vše naživo, prostě parta přátel, spaní v chatkách, v našem případě v autě, jo i takhle může vypadat pálení čarodejnic a loučení se se zimou, díky ti zato Demo a poděkuj i Demotátovi a Demomámě a všem co přispěli k tomu, že se tu jednou za čas můžeme mít takhle dobře.

Za Mad Moss
Vojta





Byl(a) jsi na podobné super akci? Dej komunitě vědět, kde se co zajímavého dělo. Napiš nám o tom na info@dolekop.com!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí