Report+video: Vlčka trails - trailmastrem Vlčky potřetí

Autor: Krakonošovi jezdci, kategorie: Report, vydáno: 15.10.2015

Třetí ročník závodu v bikeparku Vlčka se odehrával opět pod taktovkou Krakonošových jezdců, kteří připravili 4 rychlostní traily a přesnou časomíru. Bylo cítit napětí, adrenalin, brzdové destičky, ale zároveň z riderů vyzařovala pohoda. Tratě byly od hlavního stavitele Pavla Čonga Němce perfektně připraveny v týdnech před závodem, a tak celé dopoledne bylo věnováno ladění formy závodníků. Úsměv na tvářích riderů vystřídalo absolutní soustředění s úderem 13té hodiny, kdy byl zahájen hlavní závod o trailmastra Vlčky.

O umístěních těch nejlepších jezdců na jednotlivých tratích rozhodovaly setinky vteřin, a tak do poslední jízdy nebylo jisté, kdo si odnese hlavní cenu. Jako již v předchozích ročnících, nerozhodoval o konečném umístění typ biku, ale umění jezdců. Na start se postavila třicítka nejodvážnějších, včetně jedné dívky a třech zahraničních jezdců z Polska. Nejmladšímu riderovi bylo 11 let, který si odnesl cenu za best trick. S lokálními ridery si přijeli poměřit síly i profíci jako například Martin Picek, který zvítězil v kategorii HT, nebo Ondra Kissak Štěpánek, který se po tréninkových jízdách nakonec rozhodl z důvodu nedoléčeného zranění z JBC 4X Revelations na start závodního klání nenastoupit. Dalším profíkem byl Adam Semiš Semerák, který zvítězil v kategorii FULL a po roční pauze se stal opět tím absolutně nejrychlejším. Nejrychlejším z nejmladších byl Albert Skaunic, který v součtu čtyř časů porazil druhého o 3 desetiny sekundy. S každým rokem přibývá větší počet juniorů, kteří mají na svůj věk opravdu pěkný skill a věříme, že za pár let se od nich budeme učit.





Motivací pro všechny závodníky byla spousta věcných cen věnovaná sponzory a finanční odměna pro první tři v kategoriích FULL a HT. O dobrou atmosféru se postaralo výborné ozvučení parku, a také divácká kulisa, která vyhecovala jezdce k „nadlidským výkonům“.





Velké poděkování patří všem sponzorům, bez kterých by nebylo možné závod zrealizovat. Jmenovitě tedy ALPRIM CZ, Lesy a parky Trutnov, Top Ride, Atlan CZ, Stavbeniny JIPEG, Město Trutnov, Královéhradecký kraj, TJ LOKO Trutnov, HIGHLANDERS – Muay Thai, Dickies, PROLOG Bikeshop, Krakonoš spol. s r.o., Restaurace Severka, Vella Trutnov, Stavebniny BUSPOL, Zámečnické práce Kulda Miroslav, LMS autoservis Mladé Buky, GO Freestyle, Active Media, Trutnovinky.





Jsme opravdu rádi, že se letošní ročník povedl nad očekávání dobře a to je pro nás motivací pokračovat v našem snažení i v dalším roce. Děkujeme všem jezdcům i divákům za účast, podporu a těšíme se na shledání zase za rok na Vlčka trails 4!

Krakonošovi jezdci

Foto by Tereza Bonischová, Barbora Zámečníková

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí