Jaro je tady aneb Zevl team vítá jaro

Autor: Pepa Kašík / ZEVL team, vydáno: 6.4.2017

Každého správného samce zpraví o příchodu jara jeho vlastní instinkty. Těm zdegenerovanějším z nás to naznačí prodlužující se dny, méně studeného větru od severu, ženský v sukničkách namísto kabátů a rozjíždějící se kolotoč závodních seriálů!
Tady v Jeseníkách vylézají bajkeři za prvním jarním ježděním ze všech koutů, podobně jako sněženky s mizející sněhovou pokrývkou. Všechno probíhá hezky pomalu. Nekoná se žádné divoké závodění, jak je tomu například na jihu Moravy. Pro nás tady přichází dny, kdy po dlouhé době cítíš vůni opečeného buřta. Lyže měníš za svého nejlepšího kámoše kolo. Potkáš se a pokecáš s lidmi od fochu, a to hlavně během nekonečného strkání horekopcom.

Jako první u nás přichází na řadu lokality vystavěný v jehličnanech. Žádné bláto, menší skoky a spousta kořenů, se rovná záruce kvalitního pojezdu a hlavně rozjezdu pro všechny nedočkavce. V tomto případě se ve volném čase scházíme v Bludově, kousek nad starým lomem. Stačí napsat na Zevláckej fejs-bůček a na kopci se sejde víc jak dvacítka bajkerů včetně mamin s dětmi. Brigády zde nejsou potřeba, trail je vždycky parádně připravenej, ani nevíme kým.

Když přijde doba, kdy máš čistý boty po procházce zahradou a ve vesnici slyšíš prohánět se první motorkáře, je to znamením dostatečně suchého povrchu na Rapotínské stráni. Tam nastává jiný stupeň pohody a zábavy. Je libo kotlíková polévka nebo grilovaný kuřátko a pstruzi? Prostě dokonalý punk zázemí pro děti, i dospělé děti. Velký dvojáky, výskoky z klopen, menší dropy, zábavná flow, to je Rapopark. Opět se zde scházíme v hojném počtu, bohužel až po skončených brigádách.

Člověk se tak pěkně rozjezdí na bludovském déháčku, a na Rapáku mu nic nebrání kvalitně se rozskákat a odblokovat po zimní pauze svoji připosranost z velkých dvojáků. Celkově se pak cítíš kvalitně připravenej na sezónu, ve které tě teoreticky nemůže nic překvapit. Co víc si můžeš přát? Ano, je to otevření prvního parku s lanem.

Čekali jsme tak na otevření naší slovenské kámošky Kálnice. Už to vypadalo na první výlet za hranice a do toho nám na bůčku přistála pozvánka na pojezd od Míry Kopeckýho, trailbuildera a správnýho borce. No a účast na akci, která se konala 25. března s krycím názvem Kolomrdi bude jazda, motokros, skoky, sračky, prostě nemůžeš odmítnout. Slovo dalo slovo a my vyrazili do Velké Kraše na další tlačenku.

Hned po příjezdu následovala kardio strkačka a rozježdění na hrabankové trati s větším sklonem, minimem skoků a maximem technických zatáček a sekcí. Po pár jízdách minuta dolů, třicet minut nahoru, jsme Míru ukecali, aby nám ukázal a představil jeho druhý spot. Ten zábavnější se spoustou skoků a učebnicově šejpovaných klopének. Za cukání oka nám místní trailbuilder ukázal kudy kam a dodal pár praktických rad, jak se nezabít hned při první jízdě.

Trail to byl s flow a šejpem, jako z pohádky, co si budeme povídat. Inu, rozryli jsme Míroví tu vyladěnou nádheru neskutečně. S takovou nás na akci příští rok nejspíš nepozve. Videa z našeho putování Rozjezdy pro hvězdy můžete zhlédnout na odkazech níže. Na Apríla nám konečně vyšlo i Slovensko. A aby to nebylo pořád na stejný brdo, dali jsme si novoroční předsevzetí, že nalítáme slopestyle lajnu. Nebo aspoň její konec. Sportu zdar ;)

Minutkový videa:

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka JuraDooX 6.4.2017 v 7:54

    V Bludově občas zajdem na brigádu, jen to nedáváme verejne, proto je trail vždy připraven. Jura

  • anonymní uživatel Mikuláš (mikulashapka (a) gmail.com) 6.4.2017 v 9:57

    Doufám, že s tim Bludovem jste to mysleli jako vtip. Protože zorganizovat vyjížďku pro 20 lidí na cizím trailu a nesáhnout tam na lopatu je fakt na pěst... Lesní skřítci to asi neudržujou.

  • profilová fotka Pepa Kašík 6.4.2017 v 11:51

    Borci, ono je těžké zúčastnit se brigády, která se nekoná "na cizím trailu" :) Příště nám prosím napište do zprávy na facebook, rádi vám s opravou té hrstky klopek a skoků pomůžeme. A neohánějte se prosím pěstí, zbytečně ze sebe děláte hlupáky. Kdybychom měli vyhrožovat pěstí každému, kdo nám rozdrbe Rapopark, nebo se tam projede na MX motorce... k ničemu to nevede, lepší je s lidmi vycházet po dobrém nebo ne? Nebyl to vtip, byla to spíš pochvala pro nějakého anonyma, nebo lesního skřítka, chceš-li.

  • profilová fotka JuraDooX 6.4.2017 v 12:20

    Já se pěstí neoháním a ani mě nevadí, že si tam někdo jde zajezdit. Jen sem napsal kdo to tam chodí udržovat :) Samozřejmě že vše v dobrém :)

  • anonymní uživatel Tom Krutoň 6.4.2017 v 12:51

    Myslím, že by jenom stačilo to celé podat jinou formou, v původním textu je sice trať pochválena ale dovětek o tom, že brigády nejsou potřeba a že ani nevíte kdo trať udržuje, nedivte se Pepo, ale myslím, že právě toto kluky zvedlo ze židle. Zní to jako opovržení lidmi, kteří dávají trať do kupy. Kdyby někdo jel zajezdit k vám a napsal větu že si sice skvěle zajezdil a nemusel na trati ani hnout prstem a že vlastně ani neví kdo tam maká, taky by vás to na*****, nebo snad ne? Jde o to, jak to člověk podá...sportu zdar a bikům zvláště!

  • anonymní uživatel pepa kasik (kasikjosef (a) seznam.cz) 6.4.2017 v 13:07

    Takto jsem to nemyslel. Omlouvam se, jestli to tak nekomu vyznelo.

  • anonymní uživatel Filip 6.4.2017 v 15:08

    No zvát veřejně na cizí trail se slovy ''Brigády zde nejsou potřeba, trail je vždycky parádně připravenej, ani nevíme kým'' je síla :D pokoru k cizímu spotu bych očekával o to víc od někoho kdo má zkušenosti s budováním vlastní tratě...

    Peace

  • profilová fotka Pepa Kašík 6.4.2017 v 16:29

    Bože lidi.... Kdybych nevěděl, kdo se o trail stará, což v tomto případě = vyhází pár klacků a opraví dvě klopky po zimě, když to zjednoduším. Tak bychom ani nevěděli, kde trail je. Opravdu zde mám veřejně děkovat někomu, kdo by pak měl tahanice s LČR?? Proberte se prosím a přestaňte se chytat každého drbku, na kterým si pak můžete vymlátit svoje negativní ego! Děkuji.
    Dále pak si ani my s Rapoparkem nehrajeme na tvoje moje a podobně. Prostě je tam trať, tak si zajezdi, asi to beru jinak jak vy v komentech níže.

  • anonymní uživatel adam 7.4.2017 v 16:47

    Bože to jsou komentáře zase, kluci mají problém se svojí hlavou hlavně. Jen tak dál Pepo, je vidět že do toho tlačíte fest !

  • anonymní uživatel bedna (bednous (a) seznam.cz) 7.4.2017 v 17:14

    Já bych měl dotaz na Hrabopark, proč se tam nejezdí? Nedělali jste na tom náhodou vy? Našel jsem fotky a videa a nevypadalo to zle... Nějaký problém s majitelem nebo na to není síla, chuť? Aj bych se svezl :-)

  • profilová fotka Pepa Kašík 11.4.2017 v 21:05

    Hrabopark bohužel nevím. Osobně jsem tam byl jen párkrát pomoct a svézt se.. Teď tak nějak makáme na rozvoji Teamu a spolupráci s Rapotínem a dalšími. Uvidíme, možná se tam někdy potkáme :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí