Moravsko-Slovenský FiveTen shop.sk cup 2018 - rekapitulace

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 2.1.2019

Na přelomu nového roku se můžeme lehce poohlédnout za uplynulou sezonou, kdy jsme uspořádali již 9. ročník MSDH Cupu.

Bylo to celkem náročné a já se zaměřil na kvalitní zabezpečení a trochu jsem odflákl reporty z jednotlivých akcí. Prostě jsem nestíhal a tak se teď pokusím o malou nápravu, abych vám připomněl, že se blíží jubilejní 10.ročník na kterém by jste neměli chybět.

Enduro Lučina

Otázkou bylo jestli zůstat u sjezdových závodů, nebo seriál kombinovat s endurem o co jsme se pokusili a zahájili sezonu 2018 CTM enduro Lučina. První dubnový víkend se ale na pohodové tratě v rekreační oblasti u Tvarožné Lhoty sešlo jen 75 jezdců, kteří nakonec bojovali po noční spršce s extrémně kluzkou RZ 1, která byla asi tou rozhodující. Další RZ byli již sjízdnější a většina jezdců měla po tréninku pocit, že jsou zdejší tratě moc jednoduché. Po závodě ale někteří svůj názor změnili a brali závod jako ideální trénink na rozjezd do nové sezony.

Nejlépe se s nástrahy tratě vyrovnal Martin Knapec, který zvítězil v elitě. Na stupních ho doplnil Jirka Frýželka a Adam Rojček. V absolutním pořadí by se na druhé místo zařadil domácí vítěz supermástrů Vlastik Hynčica. V kat.ženy dominovala Dominika Durčáková, v juniorech Kristián Poruban, v kat.kadet Adrián Vanko, hobbíky Lukáš Plátek  a klasické mastry vyhrál Vlado Tichý. Zklamáním byla velmi nízká účast jezdců a potěšením bylo uznání účastníků za kvalitní zajištění závodu,bohatý bufet a ceny pro vyhlášené jezdce.

Jasenská dolina

Druhým zastavením byla nová lokalita v Jasenské dolině, kde už se jel klasický sjezd a i přesto, že trať nebyla nijak extra dlouhá, zamlouvala se většině startujícím. Na start se postavilo 166 jezdců i přesto, že se jednalo o neznámou lokalitu. Počasí vyšlo a rozjezdit se přišla téměř celá Slovenská reprezentace, která ovládla stupně vítězů. V elitě vyhrál Adam Rojček, v juniorech Oliver Gombala a kadety Adrián Vanko.

Kompletní výsledky

Kouty nad Desnou

Třetí zastavení bylo v Koutech nad Desnou na známé náročné trati, kde pro změnu zase dominovali čeští reprezentanti Ondra Štěpánek a Martin Lébl. Na stupních je doplnil Rasťo Baránek.  Juniory ovládl mladý talentovaný filip Dankanič, a kadety Samuel Paučín. Novinkou v letošní sezoně bylo zavedení kategorie Enduro kol s jednokorunkovou vidlicí a tak se na startu pravidelně objevovala asi desítka jezdců, které v koutech vévodil Martin Kulhánek.  Celkem početné startovní pole sjezdařů nás přesvědčilo, že tento seriál bude nadále zaměřen hlavně na downhill.

Komplet výsledky

Wisla-Stožek

Další zastávkou byla Wisla-Stožek, kde na rychlé trati,která hostila i sjezdové Mistrovství evropy zvítězil v elitě Jakub Pekař. Absolutně nejrychlejší čas ale zajel Martin Kulhánek v nové kategorii Enduro. Juniory prohnal tentokrát Tomáš Škarek, kadety Tomáš Kolečík, mástry Tomáš Klanica a ženy opět Dominika Durčáková.

Kompletní výsledky

Velká Rača

Prázdninové závody bývají slaběji obsazeny a tak Velká Rača viděla na startu něco málo přes stovku jezdců. Na známé trati, která doznala jen nepatrných změn a kde se letos jelo po dlouhé domě i v rámci SPDH se nejvíc dařilo  trojici slovenských jezdců, kteří obsadili v elitě stupně v pořadí Rasťo Baránek, Luboš Staňo a Patrik Krátký. Juniory tentokrát vyhrál Sebastian Felner, hobíky Jakub Gorecký a kadety  opět Samuel Paučín.

Kompletní výsledky

Ski areál Bílá

V závěru sezony se jezdí v Ski areálu Bílá, kde jsme se sešli ve slušném počtu i letos a počasí opět přálo.  V elitě zde po návratu s MS startoval Tonda Král a všem ukázal, že byl v reprezentaci právem. Vyhrál před Martinem Kulhánkem, který v závěru sezony přešel z kategorie Enduro kol do elity. I díky tomu  mohl enduro kategorii ovládnout Jirka Kaňa. V juniorech se po dlouhé době na startu objevil a zvítězil jakub Šofronič a v ženách poprve vyhrála mladičká Vilma Gombalová.

Kompletní výsledky

Velké Karlovice – Kyčerka

Na úplný závěr jsme se přesunuli do Velkých Karlovic, kde jsme původně plánovali Razulu, ale protože byl vlek mimo provoz,tak jsme museli využít středisko Kyčerka. Zde se i přes říjnový termín závody opět vydařili a na startu bylo rovných 100 jezdců. Z vítězství se zde radoval Martin Kulhánek v elitě  a Martin Kolajík v enduro kategorii. Juniory ovládl Vojta Tajzler a v ženách opět Dominika Durčáková.

Kompletní výsledky

Mikulášský víkend v Kálnici

Ale zapomenout nelze ani na Mikulášský víkend v Kálnici, při kterém jsme předali ceny za celkové pořadí v seriálu  a tím udělali závěrečnou tečku za letošní sezonou a začali plánovat jubilejní 10.ročník,  který bude plný změn. Ale o tom až koncem ledna?



Závěrem chci poděkovat všem spolupořadatelům, časoměřičům, jezdcům, fotografům  a  pře­devším reklamním partnerům, kteří podpořili tento seriál.

Generálním partnerem byl FiveTen shop.sk, který bude i pro sezonu 2019 a dalšími hlavními sponzory jsou MeatFly, Monster energy, Remerx,  DoleKOP.COM  a Real Bike.

Na viděnou  v sezoně 2019 se těší Zdenál. 



Foto: Honza Křenek

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Pačes 2.1.2019 v 22:18

    Alespoň za mně,super závody.Není co dodat:-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí