MojeKolo

Report oficiální: Peveko bikerally Slopné ovládl Novosád

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 15.5.2019

Týdenní předpověď počasí neslibovala nic příjemného a lidová pranostika o příchodu „ledových mužů“ ji jen umocňovala… To zase bude závod! Nakonec v sobotu ručka, obrat jako hrom, slunce se dere zpoza mraků a máš strop pocit ráno v 6:37 u kafe i v 16:44, když balíš a dáváš clonu v autě, aby ti nevyžehlo oči…

Každý závod Gergel Woodbike Series má svého ducha a svou partu dobrodinců, co ho organizují a vtisknou mu svůj neopakovatelný ráz. Slopné je hodně ovlivněno lyžařským duchem členů místního klubu. A že se jich prostřídalo na desítku u vleku, aby závodníci mohli za pár kaček jezdit nahoru na laně. Pořadatelský tým Ladi Škarka dobře připravil obě tratě, byly zábavné a rychlé. Bufet a muzika doprovázely jezdce už v pátek při tréninku a to posunuje Slopné na příčkách hodnocení organizace závodů. Vše se tu dělá jak s tou pomyslnou kostkou ve skluzu, bo je to tam všechno nahnuté. Jedeš z kopce, sedíš z kopce, a jestli chceš pít kofolu z kopce, je to fajn zkušenost, stejně jako turek do kopce… divná gravitačka na konci světa… No nic.

Registrací nakonec prošlo 106 závodníků, od 10 ti do 53 let věku. Všichni jezdí bikerally. Od úvodního měřeného testu šel do čela Radim Novosád, vyhrál i druhý průjezd stejným úsekem. A i když byli v dalších RZ nejrychlejší Huňa a Gergel, Novosád svůj náskok udržel až do cíle. „Závody ve Slopném jsou moje nejoblíbenější, i když jsem tu žádný výsledek nikdy nezajel. První dvě RZ jsem zkusil trochu napálit a zbylé dvě už nějak přežít a udržet ten "uklidňující“ náskok 0,9s. Letos si to všechno sedlo a podařilo se mi zde vyhrát, ale bylo to hodně vyrovnané. Vyhrát mohl kdokoliv z první sedmičky jezdců. Atmosféra byla luxusní a nebyla o nic slabší než v Otrokovicích. To nás jezdce správně motivuje mačkat ty časy co nejníže. Ještě bych chtěl pochválit Pecu Macha za jeho komentování, protože ten to dokázal hrotit po celé startovní pole, i když poslední RZ už mluvil jak Ozzy", zhodnotil závod vítěz Radim Novosád.

Druhé místo na stupních nakonec obsadil David Šůstek, který nám k závodu řekl: „Tratě ve Slopném mi sedí. Zpestřením byly páteční přeháňky, které udělaly závod více atraktivní a zrádný, což mně vyhovuje více, než úplné sucho. V plném nasazení se závodilo už od první RZ a bylo to jen o tom, kdo neudělá na zrádném povrchu větší chybu. Byl to boj o desetiny vteřiny (klasicky), takže druhé místo beru všemi deseti a jsem spokojený“.

Závod vyšel i Tomáši Huňovi, který bral nakonec trojku. „Na Slopné se vždycky těším, je to asi nejsjezdovější závod z celého seriálu. Závody pro mě dopadly ještě vcelku dobře, na to kolik jsem udělal chyb. Třetí místo je super výsledek. Jinak organizace závodu jako vždycky paráda… až na drobnou chybku při vyhlášení výsledků, ale to se může stát“, pověděl v cíli Huňa. Tempo bylo opravdu vyhrocené, emoce jen těžko skrývali hoši z první desítky. Už při běžném dotazu co se stalo, se dovíš, že prostě ? jel jsem pomalu. Nebylo tam žádné ? udělal jsem chybu, trefil pařez, přebrzdil jsem… To naopak mezi holkami vládla dobrá a veselá nálada, kterou měla nakonec v cíli nejlepší Abigail Neumannová. O jednu příčku si tak vylepšila druhé místo z Otrokovic. Ta váží cestu na náš regionální seriál až z Českého Krumlova. Druhá byla Denisa Martinková, před Klárkou Olšákovou.

Nejrychlejším juniorem byl Tomáš Kolečík, před Dušanem Horákem a svým týmovým kolegou Filipem Chlupem na třetím fleku. Tomův mladší brácha, Ondra Kolečík, deklasoval zbytek konkurence ve Střelcích do 15 let. Za ním skončil Lukáš Krompolc a Vojtěch Hodulák.

Tradičně si vůbec nic nedarovali tvrdí hoši na hardtailech a o desetinky se přetahovali až do poslední RZ. Dominik Slováček, Ondra Kikin Krhánek a Martin Bednařík, bylo pořadí pevných rámů v cíli.

Kategorii Gentlemen nad 35 let ovládl opět Zdeněk Pančocha, před Alešem Skočovským a Radimem Langem.

A konečně Legendy nad 45 let vyhrál Leoš Mácha, dvojku bral Jan Húšť před Liborem Baďurou.

Nový komentátor nasadil nepřekonatelnou laťku. Ano Haff je amatér, druhá kolej, konzerva, ? jak se sám nazval a užil si závod za řídítky svého biku. Jako vážně, Peca Mach to tam sázel fakt neskutečně, jen si myslím, že večer už si neobjednal ani pivo a musel vše ukazovat ve znakové řeči anebo psát na papír. Díky všem za účast. Bylo to zase fajn příjemné setkání. No a všichni se už můžeme těšit na Round 3 na Všemině, kde bude závod součástí multižánrového festivalu Fair Play na konci června.

Absolutní pořadí Peveko bikerally Slopné:

Radim Novosád Wauwauwau crew 4:05,0
David Šůstek SK Gienger RPM-stav A + 0,5
Tomáš Huňa Mondraker + 1,6
Jiří Frýželka   + 3,2
Petr Malý Maloch Racing Team + 3,8
Jiří Gergel MTB School + 4,1

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí