Report: Přemek Tejchman zvítězil ve finále polské Enduro MTB Serie

Autor: Přemek Tejchman, kategorie: Report, vydáno: 6.9.2019

Polský seriál Enduro MTB Series zakončil svůj letošní ročník závodem v Srébrné Goře. A pro české barvy a především pro Přemka Tejchmana měl sladkou tečku. Vítězstvím ve všech rychlostních zkouškách si zaslouženě odváží trofej pro nejrychlejšího jezdce elitní kategorie. Více nám o závodě řekne sám jezdec Qayron Factory Teamu.

Po loňském roce jsem se na závod ve Srébrné Goře opravdu těšil. Je to krásný areál plný různorodých trailů s přátelskou atmosférou.

Do závodu byly připravené čtyři RZ, trať byla dlouhá 30 km s převýšením 1200 metrů a to celé po svých. Snažil jsem se jet naplno, ale ne zase tak, abych se někde zbytečně vyklopil. Jak už to tak ale bývá, podle plánu to úplně nešlo a hned na první RZ jsem se vyndal, ale naštěstí nic vážného, kde bych ztratil hodně času.

Jak už jsem psal hned na začátku, tratě jsou zde hodně rozmanité, technické pasáže se střídaly se šlapavými úseky a většinu erzet jsme jeli kolem pěti minut, tu nejdelší sedm minut a to už není vůbec špatné. Závod byl celkem náročný, ale musím říct, že jsem si ho moc užil a jsem rád, že jsem do Polska zavítal. Ještě radši jsem, že se mi podařilo zvítězit na všech RZ a druhého porazit o 28 sekund při celkovém čase 23 minut a nějaké drobné.

Musím pochválit kluky za skvělou časomíru a organizaci a pokud si chcete i Vy dobře zajezdit a zazávodit, určitě Srébrnou Goru zařaďte příští rok do kalendáře!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí