reklama

Report: Přemek Tejchman dojel šestý na Mountain of Hell

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 7.7.2021

Závody s hromadným startem jsou doménou Francie. Je zde velice známá Megavalanche, ale znalci mají povědomí i o Mountain of Hell. Jedná se o trochu menší, ne tolik provařený závod jako je Mega, ale má mnohá specifika, těžší trať a navíc každý má šanci, i po zkažené kvalifikaci, vyhrát celý závod. Přemek Tejchman měl letos vítězství na dosah.

Co je Mountain of Hell?

Co je Mountain of Hell? Závod s hromadným startem typu Le Mans startujícím z vrcholu sjezdovek v Les 2 Alpes a s cílem v vesnici Venosc o notný kus níže. Za optimálních sněhových podmínek na jezdce v hlavním závodě čeká 2500 metrů záporného převýšení. Specifikem je i vymezení trati, ta sice kopíruje trail, ale není vypáskována po celé délce. Jsou určené průjezdní body mezi kterými jezdci musí projet, takže dost záleží nejen na volbě stopy, ale i trasy, v některých místech si dráhu můžeš výrazně zkrátit, sice horší cestou, ale bez nutnosti tlačení se s ostatními jezdci.

   

Letos poprvé se na pořádání Mountain of Hell spolupodílela i UCC Sportevent, organizátor slavnější Megavalanche, mimochodem, ta se letos jede po 25., Mountain of Hell letos slavilo 21. ročník. Mimochodem, oba závody Mega v  Alpe d Huez a  Mtn. of Hell v Les 2 Alpes jsou od sebe, co bys kamenem dohodil, doslova ze startu na dohled.

Boj o první místo

Specialistou na hromadné sjezdy je bezesportu Kilian Bron, ten letos startoval s číslem 1 a neměl ho jen tak náhodou. Stejně jako v letech 2018 a 2019 zvítězil. Podívej se, co vše pro to musel udělat.

Přema o Mtn. of Hell

Na startu nechyběl ani náš Přemek Tejchman a rozhodně se neztratil. Více nám přiblíží on sám.  

Mountain of Hell jsem ani neměl v plánu letos jet, už takhle mám kalendář dost nabitý závody. Měl jsem ale týden mezeru mezi závody EWS a Megou, tak jsem to nakonec vyhecoval a jsem moc rád, že jsem se tak rozhodl, protože jsem si závod moc užil a i celý závodní víkend. Tratě byly vcelku zábavné a bylo to úplně něco jiného než co znám z Megavalanche. Hlavní závod se díky bohu nejel úplně až z vršku ledovce, protože na sjezdovce před zúžením to byl jeden velký led. Všichni jsme ocenili, že se startovalo od horní stanice kabinové lanovky. V kvalifikaci jsem ve své skupině zvítězil, což mi zaručilo, že budu startovat hlavní závod z první řady.

Bohužel hned při startu, když jsem v běhu zvedal kolo mi podjela noha a já kolo zvedl až na druhý pokus. Ztratil jsem tam tak 12 míst a stálo mě hodně sil, abych ztrátu co nejrychleji stáhnul a tohle podklouznutí dohnal. Síla mi pak v některých pasážích chyběla, ale naštěstí jsem ještě pár lidí během jízdy předjel. Po sobotním dešti to dost klouzalo a do cíle jsem přijel úplně vyřízenej, ale šťastnej, že se mi podařilo vybojovat 6. místo na jednom z nejšílenějších závodů světa. Další pozitivní věc je, že jsem se celkem rozjezdil na sněhu a zvykl si na rychlost, což si myslím ocením tento víkend při hlavním závodu Megavalanche, tak držte palce.

Přemek na Mountain of Hell nebyl z Čechů samotný, na krásném 19. místě dojel Petr Mondrik, kompletní výsledky zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Vojta 8.7.2021 000 10:17

    Je to parádní výsledek, gratuluju!

  • anonymní uživatel Tomík (gsr77 (a) gmail.com) 8.7.2021 000 12:58

    užasný výsledek, pecka

  • anonymní uživatel Filous (fd (a) fef.cz) 8.7.2021 000 16:14

    Nema Prema ty nohy nejaky bez eloxu?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí