reklama

Report: Dechberoucí podívaná. První Downtown v Táboře se povedl na jedničku

Autor: David Peltán, kategorie: Report, vydáno: 2.9.2021

Na Starém městě v Táboře se v sobotu 28. srpna uskutečnil první ročník adrenalinového sjezdu horských kol, takzvaný Downtown. Na jezdce čekala trať plná úzkých uliček historického centra města, přírody a hlavně překážek. Akci si nenechalo ujít přes 900 diváků.  

   

Na trať vyjelo kolem 130 závodníků z celé republiky. "Na to, že hlásili celý týden nepříznivou předpověď počasí, akce se povedla nad očekávání. Nečekali jsme ani tolik jezdců - byla plná kapacita, ani diváků, kteří přišli jezdce podpořit. I když občas zmokli, vydrželi a bouřlivě fandili. Máme na akci skvělé ohlasy a my jsme rádi, že díky skvělé spolupráci všech zúčastněných, jsme vše organizátorsky zvládli. Všichni se na tom dost nadřeli," hodnotí první Downtown jeho pořadatel a zkušený jezdec Matěj Pospíchal, který si rovněž zazávodil v kategorii Open. Tu nakonec vyhrál. Stíhal ho kolega Tomáš Včelák a Petr Vinklář z Poniklé. "Nutno říci, že čtyři "Táboráci" brali nakonec bednu, snad to není podezřelé, ale jsme asi prostě dobří," komentuje s úsměvem pořadatel. 

Ve skupině žen se umístila první Denisa Martínkova z Letonic následované Amálii Krejčí z Rokytnice nad Jizerou. V juniorské kategorii se zadařilo Jakubu Šillerovi z Děčína, Petru Šmejkalovi z Příbrami a Janu Krejčímu z Rokytnice nad Jizerou. Závod Masters patřil bechyňskému jezdci Markovi Škochovi, kterému šlapali na paty domácí Roman Linhart a Ondřej Bartoszuk z Kobylniček. Kompletní výsledky zde.

"Za mě vše fungovalo absolutně na jedničku. Z pohledu jezdce to byla super zábavná, ale také náročná a technická trať. Bylo na ní vše - velké skoky, technické pasáže, schody... Člověk se nenudil. Vše korunovala super atmosféra, diváci a místo. Za mě nej akce za celý rok!" pochvaloval si po závodě si jezdec Marek Škoch.  Ve skupině Elite dominoval Petr Janeček z Frýdku Místku, pronásledovaný Mírou Kabelkou z Kraslic a Alexandrem Sidorem z Dačic. 

Další Downtown bude

Táborský Downtown je součástí čtvrtého republikového závodu řady Czech Downtown Series. "Přes občasnou nepřízeň počasí na akci panovala skvělá atmosféra, která vybičovala jezdce k těm nejlepším výkonům. Vidět to bylo u pořadatele a vítěze kategorie Open Matěje Pospíchala. Ten při závěrečné exhibici předvedl dechberoucí backflip. Po zásluze ho celé náměstí odměnilo hromovým aplausem a nejužší pořadatelský tým ho odklopil a slavil s ním v objetí," přiblížil atmosféru spolupořadatel akce Miroslav Majer, který vyzdvihl práci celého týmu, od hlavního štábu po brigádníky a "pískače". 

"Díky patří i všem dárcům a sponzorům, včetně podpory radnice Města Tábor. Bez nich by to opravdu nešlo," dodali pořadatelé s tím, že díky doprovodnému programu na Žižkově náměstí našla vyžití celá rodina. Jedno je pak jisté, další ročník podle organizátorů určitě bude. "Už teď vymýšlíme, jak změnit trať a co udělat nového. Nechte se překvapit a přijďte zas, ať už jako diváci či jezdci," uzavřel Matěj Pospíchal. 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jiří Dlabáček (jidl(zavináč)volny.cz) 4.9.2021 000 22:40

    Konečně se mi podařililo dát galerku na web. Takže koho to zajímá, fotky jsou tady
    dlabacek.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí