reklama

Red Bull Holy Bike - Megavalanche po španělsku

Autor: Keli, vydáno: 14.10.2021

Variací na Megavalanche, na nejslavnější závod s hromadným startem, je na světě velká řada. Zajímavý koncept s jezdí i ve Španělsku v podobě Red Bull Holy Bike. O co jde?

Ve Španělsku v provincii Segovia, zhruba hodinu od Madridu se nachází bikepark La Pinilla. Lyžařské středisko vybavené lanovkou s převýšením okolo 650 metrů se nezdá jako ideální místo pro sjezdový maraton s hromadným startem. Nicméně Red Bull Bike ukazuje, že i na menším kopci lze udělat závod podobného typu.

Letošního ročníku se zúčastnilo i Richard Gasperotti, který ve Španělsku byl kvůli focení nové kolekce Mondrakeru. Mondraker je zároveň i hlavním sponzorem bikeparku a tak Gaspiho přihlásili.

"Účast v závodu pro mě byla překvapením. Ještě v průběhu soboty jsem vlastně nevěděl jak se to jede. Prostě klasické učení za běhu."

Systém závodu je trochu složitější. Během závodního víkendu na závodníky čekají celkem 4 jízdy. Tři z nich jedou samostatně a jedna je s hromadným startem. První dvě slouží jako kvalifikace do nedělního dne postupuje prvních 200 nejrychlejších v součtu sobotních časů. Nedělní program začíná semifinálovou jízdou která rozhoduje o pořadí na startu v hromadném závodu nazvaném Avalanche.

"V sobotu si do RZ startuješ kdy chceš v rozmezí 3 hodin. Zní to jako super nápad, ale na druhém trailu, v místech, kde se v podstatě ani se svým kolem skoro nevejdeš, jsem předjížděl asi 5 klaunů, který nehodlali uhnout a nebo ti třeba i na trati zastavili."

Letošní již šestý ročník nevynechal ani excelentní světový sjezdař a trojnásobný mistr Španělska ve sjezdu Angel Suárez, který při své premiéře zvítězil s náskokem 4 sekund na druhého. Kompletní výsledky zde.

"V neděli ráno jsem zmáčkl jak sviň, v poslední RZ jsem skočil celkově do 40ky, takže start ze 4 řady v Avalanche. Byl fakt mazec... nakonec celkově P36 na půjčeném kole."

Najdi Gaspiho na videu!

Foto: Nacho Trueba / Red Bull Content Pool

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí