reklama

Test: Canyon Cargo Hip Bag - geniální ledvinka za pár korun

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 24.5.2022

Pokud je batoh příliš velký a do kapes v kraťasách se ti krámy nevejdou, pak sáhni po nejlepším zavazadle, ledvince. Jednu takovou, kterou nabízí německý výrobce kol Canyon jsem měl možnost vyzkoušet. A velmi si ji oblíbil. Proč? Odpovím v recenzi.

Tři litry objemu, na den stačí

Model Canyon Cargo Hip Bag objemově patří mezi spíše menší ledvinky na kolo. S jejími třemi litry objemu toho do ní extra moc neposkládáš. A nebo poskládáš? Opravdu, s třemi litry se nedá příliš kouzlit. Nicméně sbalit se na celý den, to není vůbec problém. Svačinu, náhradní duši, nářadí, telefon, klíče i menší větrovku, vše v pohodě pojme.
Ledvinku tvoří jedna velká hlavní kapsa a na ní jsou z přední strany našity kapsičky do kterých lze snadno umístit drobnosti, které by ve velké kapse lítaly. Nářadíčko, náhradní bombičku a tak podobně. Dvojice (předních) bočních kapes je překryta pružnou síťovinou a lze mít snadno přehled, co je v nich ukryto.
Do hlavní kapsy lze umístit i vodní vak, ledvinka na něj má přípravu a to jak zajišťovací poutko, tak vstupy pro hadici. Nicméně, pokud vodní vak nevezeš, tak by se šiklo nějaké další dělení, to ale chybí. Ocenil bych například kapsu na mobil, do předních kapes se klasický dotykový telefon nevejde. Pokud jej dáš do hlavní kapsy, tak zde při jízdě lítá.

Široká a plochá 

Konstrukce ledvinky je poměrně jednoduchá. Do šířky poměrně výrazná a zároveň také výrazně plochá. Stahování zajišťuje klasický 4 cm široký pásek zajištěný masivní přezkou. Pásek ústí do poměrně širokých křídel bederáku. Díky tomu se tah pásku dobře rozkládá a nošení ledvinky je příjemné. To však není vše, napojení na bederák je řešeno pomocí pružných gumových pásků, podobné řešení jsem zatím neviděl a přijde mi skvělé. Proč? Protože ledvinku i při silném stažení lze snadno otočit na břicho a vytáhnout si z ní co zrovna potřebuješ. Pružné pásky umožňují drobné natažení, které právě pro otočení potřebuješ. Nošení je komfortní a přitom zůstává ledvinka při jízdě na místě a nemá tendenci na zádech cestovat.
Otázkou je, jak se gumové pásky budou tvářit na neustálé natahování. Jaká bude jejich trvanlivost. Nicméně já po měsíci nošení žádný problém nezaznamenal. Jak budou vypadat za rok, ukáže až čas. Každopádně po dvou měsících používání jsou ve stavu jako na začátku.

Plochý tvar ledviny umožní její ukrytí i pod dres. Takže pokud nechceš její existenci přiznat, je zde možnost.

Záda se ti nepotí

Zadní díl, část, která je v kontaktu se zády, tvoří poměrně slušně perforovaná 3D textilie. Díky ní se záda pod ledvinkou příliš nepotí. Ledvinka totiž velkou plochu zad nezakrývá, jen jejich spodní část a trochu zadku. 
Co se týče grafického designu, tak na přední straně najdeme pouze decentní logo Canyon, velmi nevýrazné, takže i majitel kola jiné značky s nošením nemůže mít problém.

  

Kompatibilita s kraťasy?!

Stahovací pás je na ledvince našit excentricky, takže větší část ledvinky je pod jeho spodní hranou než nad ní. Díky tomu je těžiště ledvinky pěkně nízko a ledvinka "na zádech" dobře sedí.
K čemu je poutko na zadní straně ledvinky? Chvíli jsem pátral nad tím o co jde? Ledvinku lze totiž i propojit s kraťasami a dokonale tak zajistit její pozici na spodní části zad, tak by nelítala nahoru a dolů. Canyon říká, že je ledvinka kompatibilní s kraťasami Signature Pro Cargo Bib Shorts. Přestože tyto kraťasy nemám, nosil jsem je s mnoha jinými, tak jsem nikdy nezaznamenal problém, že by ledvinka na zádech cestovala nahoru a dolů. Takže poutko čeká test kompatibility s nůžkami...

 

Za pár korun spousta muziky

A víš, co je na Canyon Cargo Hip Bag nejlepší? Cena. S cenou okolo osm kil se jedná o kup, který se vyplatí, prostě za málo peněz, hodně muziky. Nicméně, konkurence třeba v podobě ACEPAC Onyx 2 je na tom s cenou podobně. V čem se liší? Canyonovic ledvina se o trochu pohodlněji nosí, ale zase na rozdíl od Acepacu nemá žádné odrazky. 

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí