Canyon představuje vlastní mobilní aplikaci - vše o tvém kole na jednom místě

Autor: Keli, vydáno: 16.5.2023

Pro Canyon jako direct sale značku prodávající výhradně přes internet je komunikace se svými zákazníky zásadní. Canyon svým zákazníkům chce usnadnit život, zjednodušit běžné situace, které se kolem kola točí. Od sestavení, přes údržbu až třeba po ochranu proti krádeži. Canyon představuje zcela novou mobilní aplikaci, která vše zmíněné obsáhne. První kolo, které je zcela kompletně podporované je inovovaný Spectral:ON.

Digitální garáž pro kola - kompletní specifikace během pár sekund. 

Co mobilní aplikace Canyon umí? Canyon tvrdí, že v ní zákazník najde klíčové informace. Prostě vše o svém kole Canyon na jednom místě.

Stačí načíst kola Canyon (zadáním sériového čísla či naskenováním QR kódu) do digitální garáže v aplikaci a uživatel okamžitě získá pro tyto konkrétní modely kompletní data - včetně průvodců stavbou a nastavením, specifikací a rozměrů rámů. Je to nejjednodušší způsob, jak získat přístup k veškerému relevantnímu obsahu a informacím o kole. K dispozici by měl být seznam dílů se snadným objednáním náhradních dílů. Prostě vše v aplikaci bez nutnosti hledat na netu. 

V aplikaci budou informace nejen o nových kolech, ale i o dřívějších, již aktuálně nevyráběných modelech, zatím jsou k dispozici data pro kola vyrobená po roce 2020. Pro použití aplikace je vyžadováno přihlášení, přihlašovací údaje jsou shodné s uživatelským účtem na webu Canyon.

    

Snadné návody k sestavení

Díky podrobným videím a průvodcům krok za krokem je vybalení a montáž kola stejně jednoduchá jako sestavení skříně z Ikea. Naprosto "blbuvzdorné" návody nevyžadují se žádné zvláštní mechanické dovednosti ani předchozí znalosti, nemusíte být mechanik, abyste podle nich zvládli sestavit nové kolo Canyon. 

Srozumitelní průvodci údržbou

Díky průvodcům, videím a návodům v aplikaci se zákazníci mohou naučit základní opravy a údržbu kola. V aplikaci najdou vše, co potřebují k udržení svého kola ve špičkové kondici.

Alarm a globální sledování přes GPS

Nalezení ukradeného kola bude mnohem jednodušší. Pro větší bezpečnost a klid v duši lze vybraná kola Canyon - počínaje inovovaNým modelem Spectral:ON - spárovat s aplikací pro sledování polohy kola. Není to jen vyhledání kola, nový Spectral:ON disponuje i integrovaným alarmem s senzorem pohybu připojeného přes CANbus sběrnici do nového motoru Shimano EP801. Osazený pohybový senzor může fungovat ve dvou režimech, neustálé sledovaní a sledování při pohybu. Při prvním odesílá informace o své poloze každých 30 sekund a při pohybu kola. Samozřejmě, sledování polohy lze skrze spárovanou aplikaci uživatelsky zablokovat.

Alarm funguje samostatně, nezávisle jak na kole, tak telefonu, není nutné aby byl telefon v jeho dosahu. Komunikace mezi kolem a aplikací probíhá skrze mobilní síť.  Alarm je osazen vlastní SIM kartou s datovým paušálem (rok 4G LTE připojení je zdarma v rámci ceny kola). 
Alarm využívá vlastní baterií, takže vyjmutí či vybití hlavni baterie jeho funkci neovlivní. Hmotnost sledovací jednotky a alarmu je necelý 174 gramů.

Co víc? Funkce, které se chystají

To ale není všechno. Vedle dalších funkcí dostupných při spuštění - včetně rychlého a jednoduchého pojištění kola (přijde koncem května) a motivačního obsahu od profesionálních jezdců Canyon - je společnost Canyon na začátku ambiciózního plánu vývoje, který v následujících měsících a letech přinese celou řadu nových funkcí. V plánu je historie jízd, upozornění na výměnu komponentů, možnost sdílení pozice za jízdy s přáteli či rodinou a mnoho dalšího.

Android i Apple iOS

K používání aplikace Canyon nepotřebujete nejnovější a nejlepší smartphone. Je kompatibilní se systémy Android 7.1 a Apple iOS 15 a novějšími. Aplikace Canyon je zdarma a je k dispozici v obchodech Apple App Store a Google Play. Další informace najdete na webu Canyon.com/app.

Canyon Spectral:ON s novou baterií i rámem

Když ebike Canyon Spectral:ON spatřil světlo světa stal se velmi populárním, letos se ale dočkal významné proměny. Není úplně nový a nebo vlastně je.
Kromě drobných úprav v osazení se největší změny týkají pohonu. Spectral:ON nese nový motor Shimano Ep801, který disponuje 85 Nm kroutícího momentu a špičkovým maximálním výkonem 600 W. Mimo to u něj došlo k optimalizaci teplotního managmentu, tak aby nedocházelo ke ztrátě výkonu v dlouhých náročných výjezdech, dále k lepšímu průběhu výkonu ve vyšších kadencích.

   

Motoru dodává energii baterie, kterou vyvíjel Canyon sám. Má specifický tvar, je výrazně širší a díky tomu je spodní rámová trubka při pohledu z profilu opticky plošší. Baterie je snadno vyjímatelná a k dispozici bude ve dvou v kapacitách: 720 Wh (3.84 kg) a 900 Wh (4.75 kg). Pro zlepšení rozložení hmotnosti je baterie umístěná částečně před motorem, z toho důvodu došlo k jeho pootočení (o 30 stupňů).

Přestože Canyon Spectral:ON zůstává plnohodnotným ebikem s obří baterií, tak německý výrobce stáhl jeho hmotnost pod 22 kilogramů u modelu SPECTRAL:ON CFR s 720 Wh baterií. Canyon Spectral:ON s karbonovým rámem (výhradně v mullet provedení) bude nabízen v čtyřech provedeních včetně top verze CFR LTD postavené kompletně na elektrickém řazení, sedlovce i Flight Attendant vidlice a tlumiče.

   

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí