Bikecheck: DH prototyp Ghost Jany Bártové

Autor: Keli, kategorie: Bikecheck, vydáno: 5.4.2015

O tom, že Jana Bártová je od letošního roku členkou UCI trade teamu Ghost RRP ví každý pozorný čtenář našeho serveru (rozhovor zde). Jana nám poslala fotky svého nového kola Ghost, které je zatím ve fázi prototypu.





Srdce kola tvoří tzv. Riot link, přepákování dobře známé z allmountain kol Ghost Riot (Riot Tomáše Slavíka a Čertův test Riot LT 8 Lector). Jedná se o čtyřčep točící se kolem virtuálního bodu doplněný dvěmi páčkami. Výsledkem je unikátní chod zadní stavby, která je na začátku zdvihu degresivní (do 30% zdvihu), následuje lineární (od 30 do 80% zdvihu) a poslední část zdvihu je naopak progresivní – chápete? Alespoň, tak to bylo u nízkozvihových kol s Riot Linkem. Ale dá se očekávat, že funkce bude obdobná i na tomto sjezďáku.

Kolo je osazeno v kompletu od Sram a Rock Shox, jen výplety a kokpit dodal Spank.





Samotná Jana k tomu dodává: „Nevím, co k tomu napsat víc než jen to, že to maká jaxvina. Cítím se na tom jako kdybych na tom jezdila roky. Funguje to jak v ostrých zatáčkách, v rozbité terénu i pod brzdami.

Bohužel kolo zatím nemůže na závodní tratě, takže na prvním světové poháru ve francouzském Lourdes na tomto stroji Janu zatím neuvidíme. Uvidíme ji na kole velmi podobném Datlově kolu, které jsme si ukazovali nedávno.





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel vyschlej bé 5.4.2015 v 20:52

    sprgy mrgy tigr

  • anonymní uživatel MP 5.4.2015 v 20:56

    Ten řetěz je sakra blízsko u zadní stavby, nemlátí to moc?

  • anonymní uživatel dawe 6.4.2015 v 16:07

    ten riot link je boží

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 6.4.2015 v 19:56

    díky vedení řetězu bude kolo určitě dost hlasitý, ale jinak jsem se právě zamiloval - s barvičkama a stickerama bych to asi přehlídl, ale ten chrom je boží

  • anonymní uživatel stofan 7.4.2015 v 10:26

    snad bude mat ten priestor riot linku v serii trosku viac miesta aby mohol vypadnut pripande nejaky zapadnuty sutracik..... tuna to vyzera dost nebepecne.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí