Maxxis MSDH Cup v Bílé uzavřel sezonu i historii tohoto seriálu

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 12.10.2015

Po šesti letech u nás skončil další sjezdový seriál, tato slova se nepíší lehce, ale je to realita. Posledním závodem Maxxis Moravsko-Slovenského DH Cupu byl závod na Bílé. Více o historii, závodě a nástinu co bude v budoucnosti ve shrnutí od Zdeňka Floriána.



V roce 2010 jsme přišli s myšlenkou uspořádat seriál sjezdových závodů na pomezí Moravy a Slovenska, na jednodušších tratích, které přilákají nové vyznavače této adrenalinové disciplíny.
Postupem času jsme zařazovali těžší tratě a chtěli uspokojit všechny věkové i výkonnostní kategorie. Každý rok jsme organizovali 6–7 závodů a v letošním roce jsme premiérově zavítali i do Polska.
Seriálu se zúčastnilo každoročně přibližně 500 jezdců převážně z Čech, Slovenska, Polska, Maďarska a Rakouska.
Snažili jsme se taky zajistit kvalitní věcné ceny a hodnotné finanční prémie pro nejlepší jezdce v sedmi věkových kategoriích.
V posledních letech je ale stále obtížnější zajistit reklamní partnery, protože nemáme hodinové televizní přenosy jako ve fotbale, hokeji, tenise, atd.





Proto první říjnový víkend jsme se sešli v Ski areálu Bílá na závěrečném závodě tohoto seriálu, který vám snad těch šest let dělal radost a zprostředkovával setkání s přáteli stejné krevní skupiny. Počasí nám přálo a tak to byl krásný víkend ve které se přijelo ze seriálem rozloučit 130 jezdců. Nás těšilo, že většina z nich si přála, aby myšlenka mezinárodního seriálu pokračovala i dalších letech, což nás motivuje k další práci a tak se snad i v příštím roce budeme vídat na sjezdových tratích i když není jisté jestli při jednorázových akcích, nebo třeba v nějakém novém seriálu.





Výsledky z Bílé najdete na webu seriálu http://www.moravskoslovenskydhcup.eu/
A tak jen připomenu,že v kategorii nadějí potvrdil své suverénní postavení Oliver Gombala, stejně jako ve veteránech Vlastik Hynčica a mezi ženami nejmladší Simča Porubanová, která v závěru sezony vyhrávala i ve Slovenském poháru a zvítězila taky v Mistrovství Evropy mezi juniorkami.
Kategorie pevných rámů se postarala o vzrušení výpadkem favoritů Gragy a Lučana, kteří se nevešli na stupně vítězů a toho využil nejlépe Dominik Slováček.





V nejpočetnější kategorii hobíků si to rozdala moravská dvojice David Šůstek a Adam Březík. Každý z nich vyhrál jednu jízdu a tak odjížděli se stejným počtem bodů,ale pohár vítězství z finálové jízdy patří Šůstkovi.





Junioři svedli taky vyrovnaný boj se kterého vyšel vítězně opět Denis Kohůt. Na stupních ho doplnili druhý Libor Macek a třetí Petr Folvarčný. Nepopulární čtvrté bral Oskar Masaryk a až na páté místo se dokázal probojovat teprve patnáctiletý Kristián Poruban.





Elita by měla být výkladní skříní každého závodu, ale ve výsledcích je pouhých osm závodníků. Přesto jsou to ti, kteří zajíždí nejrychlejší časy a v Bílé to v obou jízdách dokázal Rasťo Baránek. Na stupních ho doplnil Lukáš Šplíchal a Martin Mikulenka.





Závěrem chci poděkovat všem kteří se na organizaci seriálu podíleli i všem jezdcům a reklamním partnerům,kteří se zúčastnili v letech 2010 – 2015 Moravsko-Slovenského DH Cupu.

Poslední rozloučení se uskuteční v sobotu 31.10.2015 v Dema Bikeparku Kálnica.

Za organizační výbor Zdeněk Florián a Michal Feník.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel bolekkrutor 14.10.2015 v 7:51

    Sice sjezd už nějakou dobu nejezdím a závodů MSDH jsem odjel jen pár, ale konec tohoto seriálu mě mrzí. Pořadatelům díky a nezbývá než doufat, že zas bude líp.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí