Vyzkoušeno: letní oblečení CTM - dres Enduro L/S, funční triko Tech Tee a rukavice Vice

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 21.6.2019

CTM nejsou jenom kola, ale i oblečení a doplňky. Na pár letních kousků se teď podíváme. Dres Enduro L/S, tričko dres Tech Tee a rukavice Vice nám na jaře přistáli v poště, takže proč je neprohnat.

Dres Enduro L/S

Dres Enduro L/S samozřejmě není jenom na enduro a jako každý dres v dnešní době toho musí hodně umět. Na první pohled zaujme poměrně přiléhavý střih, nejenom na trupu ale i na rukávech. Za mě absolutní spokojenost. Pod dresem je dost místa na páteřák a podobně a líbí se mi, že nikde nic zbytečně nevlaje, ani na zádech ani na rukávech.
Materiál je poměrně lehký a vzdušný, na rozmezí teplot 15°C – 25°C úplně ideální. Musím pochválit neobvyklý střih límce a prodlouženou zadní část.
Zajímavý detail je kapsa na zip na zadní části dresu a hadřík na brýle z vnitřní strany dresu. Kapsa je sice docela velká, ovšem je potřeba volit spíše lehké věci, dva tři klíče, tyčinku a tak. Multiklíč bych v ní asi nevozil, protože pak vám těžká nálož tahá dres hodně dozadu. Pro lepší větrání najdete extra prodyšné plochy za krkem a v podpaží. Dres vyjde na 1299 Kč.

Tech Tee triko

Na loňské prezentaci novinek od CTM mě zaujalo hlavně Tech Tee. Tričko. Ale vlastně i dres. Tričko příjemného střihu je vyrobené z extrémně odlehčeného polyesteru. Co to znamená? Můžete na něm vyjet na kole a když si po vyjížďce nebo během ní sednete na pivo, velmi rychle vám uschnou záda a vypadáte jak člověk, ne jak někdo kdo přijel v pyžamu.
Střih se podle mě obzvlášť povedli, CTM ho označuje jako Semi-slim. Opět mírně prodloužená záda, relativně široký límec a tak akorát přiléhavý střih. Podle mě je tohle triko použitelné od sjezdu až po xc-trail výlety. A klidně v něm asi můžete i jít jenom tak, protože na první pohled vypadá velmi civilně. Cena Tech tee se stejně jako jeho desing pohybuje někde mezi tričkem a dresem, tj. 689 Kč.

Rukavice CTM Vice

Posledním kouskem jsou rukavice CTM Vice. Letní rukavice z velmi prodyšného materiálu je možné vozit i když je doopravdy teplo, mají na ukazováčcích i palcích materiál který umožní ovládání chytrých telefonů. Silikonové prvky na prstech i dlani zase zaručí nesklouznutí z brzdové páky ani gripu. Chytrá fičura je i plyš na horní straně palce pro utírání potu, špíny z brýlí nebo nudle od nosu. Rukavice se nezapínají na suchý zip ale pokračují jakousí neoprenovou „nohavičkou“. Ta dobře obepne ruku, rukavice výborně sedí na ruce a nepadá do nich zeshora špína. Trochu horší je ale pak sundávání z rukavic ze zpocené ruky. Rukavice stojí 559 Kč.

Ačkoli CTM není první značka, která by vás napadla jako značka oblečení na kolo, nabízí velmi funkční a podle mě velmi slušně vypadající kousky bikového ošacení. A za poměrně slušné ceny. A asi je klidně můžete nosit i na kolech jiné značky, než je CTM.

Infobox

Dres CTM Enduro L/S
Cena: 1299 Kč

Triko CTM Tech Tee
Cena: 689 Kč

Rukavice CTM Vice
Cena: 599 Kč

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel esmo (cernikdominik (a) gmail.com) 21.6.2019 v 9:51

    Moc hezký hadry...asi bych měl přestat lpět na věcech jen od Foxu a zkusti taky něco jiného ... obzvlášť to tech triko vypadá nositelně :)

  • anonymní uživatel Jan 23.6.2019 v 6:54

    hezky plamínky od ctm,pěkná grafika...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí