Report: Bikerally s Poštou bez hranic vyhrál Huňa

Autor: WBS media, vydáno: 9.7.2019

Myslím si, že se loňský experiment se zařazením Gergel Woodbike series do multižánrového festivalu Fair play, ukázal jako správný tah. Okolí vodní nádrže před hotelem Všemina bylo plné návštěvníků, slunce pálilo, ale v lese bylo příjemně. Tento závod se jel pod vedením Jiřího Haferníka a jeho bratra Jana, s vydatnou pomocí Jirky Gergela, Kikina, Terezky a mnohých dalších. Takovou malou daní, za pořádání bikového závodu na začátku prázdnin, je početně slabší účast jezdců. Je totiž dost těch, kteří vyráží na trip do Itálie nebo Francie za END nebo DH závody. Kdo naopak mířil opačným směrem, byl Ruda Müller. Ponechal v chorvatském Zadaru svoji drahou choť napospas žralokům a vyrazil na otočku na Všeminu. Dorazil ve 2 v noci, vyspal se v autě, odjel závod a mastil zase zpátky. Tomu se říká srdcař.

Těch srdcařů jsem tam potkal víc. Čtveřice kluků, se kterými se život moc nemazlil, dávala celou trať na čas, ve své vlastní kategorii, na technicky velmi propracovaných „čtyřkolkách“.

„Quadaři aka paradownhill kategorie, mě úplně dostali. Viděl jsem už hodně věcí, ale takovou řežbu na čtyřkolce to už mi bralo i slova z úst. Určitě si borci sami sobě od minulého roku zvednuli laťku a bylo to vidět i na časech a jejich soutěživosti v každé RZ. Na Pahýla už jsem si zvykl, je to divné, ale chybí mu jen jedna noha, na slunce co pálí jak čert taky, ale aby jel na čtyřkolce postižený kluk na všechny končetiny a měl ruce "natvrdo“ přivázané k řídítkům, to už byl strop. O čtyři paradownhillisty se staralo 6–8 lidí a to po celý den. Několikrát se převrátili, „šli přes boudu“, ale chuť a zapálení jim to neubralo. Celá parta Monoski Zlín má můj obrovkský respekt!" řekl Jirka Haff Haferník.

Od první RZ se rozpoutala vyrovnaná bitva mezi Jirkou Gergelem a Tomášem Huňou. Shodně se každý podělil o dva nejrychlejší časy. Nakonec závod vyšel nejlépe Huňovi: „Na závody na Všemině jsem se těšil už jen kvůli teplému počasí a prachu na trati, který mám moc rád. Tentokrát to byl souboj hlavně s Jirkou Gergelem, který jel fakt rychle. Já jsem rád, že jsem po dlouhé době vyhrál. Myslím, že spojení závodu a Fairplay je super nápad. Je určitě lepší strávit den venku, než někde sedět u PC? a třeba to přiláká na závody nové lidi, což by bylo super.“ Trojku mezi nejlepšími bral David Šůstek.

Nejrychlejším juniorem byl opět Tomáš Kolečík, když o několik vteřin porazil Filipa Chlupa. „Jelikož jsem se nemohl zúčastnit pátečního tréninku, tak jsem přijel v sobotu brzo ráno, abych si dal párkrát každou RZ a mohl bez obav odjet závod. Trať byla stejná jako minulý rok, takže krátká, technická a dalo se jezdit i rychle. Na kole jsem se cítil dobře a bez větších chyb jsem dokázal vyhrát v kategorii Junior, za což jsem rád,“ zhodnotil závod vítězný Kolečík. Jeho bratr Ondřej Kolečík byl nejrychlejší v nejmladší kategorii Střelců do 15 let, když za svými zády nechal Lukáše Krompolce a Kryštofa Húště.

Až v posledním testu závodu přeskočil Dominik Sáček Slováček chybujícího Ondru Doležela a vystoupal na první místo v Hardtailech. Ženskou kategorii s přehledem ovládla Míša Šantavá.

V kategorii Gentlemen nad 35 let porazil Radim Lang o pouhou desetinu Tomáše Vařáka! No a staří páni v kategorii Legend si taky nic nedarovali. Vyhrál Leo Mácha, před Jenem Houštěm a Liborem Baďurou.

Závod vyšel na jedničku a to i díky vám. Kvůli menšímu počtu riderů vyšla i delší přestávka a všichni tak mohli omrknout zbytek areálu a Fair play festivalu. Několik WBS jezdců se nakonec zúčastnilo i skoků do vody, které měl v režii multifunkční Ondra Kikin Krhánek spolu s Álou Novotným. Na plno samozřejmě frčela tradiční Capri sun bike školka.

„Poděkování patří všem, kteří možná nebyli ani tak vidět, ani tak slyšet ale zajišťovali hladký průběh tak velké akce, jako festival a závod dohromady. Krásné, rychlé tratě, které vzbuzují u jezdců úsměv a soutěživost v cílovém prostoru u zápisu výsledků. Bylo to prostě náročné a boží zároveň, moc se těšíme na fotky a videa, abychom i my organizátoři viděli jak, to bylo nejvíc nejlepší J,“ uzavřel Jiří Haff Haferník hodnocení tohoto povedeného závodu.

Absolutní pořadí Bikerally s Poštou bez hranic:

Tomáš Huňa Mondraker 3:33,3
Jiří Gergel MTB School + 0,7
David Šůstek SK Gienger RPM-Stav A + 3,3
Jiří Frýželka   + 4,9
Radim Novosád Wauwauwaucrew + 5,0

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí