MojeKolo

Report: BOBOVKA CUP vol. 7 - posedmé se sjezdovalo v korytě bobové dráhy

Autor: Cigi, kategorie: Report, vydáno: 15.8.2019

Máme za sebou další ročník sjezdu v Bikeparku Bobovka v Tanvaldu. Několikaměsíční příprava formálních záležitostí, shánění finančních prostředků a zajišťování lidských zdrojů z řad našich příznivců a kamarádů vyvrcholily čtrnáct dnů před akcí. Následovaly přípravy tratě, jejího okolí a zázemí Základny. Celá naše crew usilovně makala, aby i sedmý ročník byl nezapomenutelným. Za zmínku určitě stojí vybudování nového dřevěného odpalu s pevným dopadem, který vznikl vedle „Lavorku“ v horní polovině trati. Jeho název? „Dej sem ráfek“. Jak název napovídá, nový prvek hned od počátku vyvolával respekt. Díky zapojení všech srdcařů jsme se blížili do finále a ve čtvrtek jsme měli celý bikepark připravený.

Přišel pátek a my mohli přivítat bikery, kteří dorazili potrénovat, a rodiče s dětmi, kteří se přišli zaregistrovat na KIDS RACE vol.2. Po čtvrté hodině odstartoval závod na trailu u základny. O vítězství statečně bojovalo třicet malých závodníků na kolech a odrážedlech, rozdělených do jednotlivých kategorií. V pět hodin bylo dobojováno a následovalo slavnostní vyhlášení se vším všudy, tak jak to bývá i v hlavním sobotním závodě. Jako odměna následovala venkovní diskotéka a originální a vtipné loutkové divadlo Rudy Hancvencla. Závodní den si dle zpětných reakcí užily nejen děti, ale i jejich rodiče.

Bylo ráno 3. 8. 2019, 9:00 hod. Celá pořadatelská crew v počtu 50 lidí byla na svých místech. Vůně našich poctivých „Kladívkovic“ langošů se už tradičně linula kolem Základny a všem příchozím připomněla, že je tu opět legendární Bobovka Cup. Registrace a tréninky jely naplno, předzávodní atmosféra houstla a bikepark se začal zaplňovat fanoušky. Po jedenácté hodině už bylo v riders zóně připraveno na 80 závodníků, včetně pěti statečných žen. Start guru Sláča navodil pro všechny přítomné tu správnou a originální „bobovkovskou“ atmosféru, na kterou se nezapomíná. Po krátkém seznámení s pravidly závodu se mohlo po půl dvanácté odstartovat. Sluncem zalitá stráň Malého Špičáku, stovky podporujících fanoušků, „genius loci“ bývalé bobové dráhy, adrenalin, dlouhé skoky a rychlost přes 60 km za hodinu – to a mnohem více provázelo celé první kolo. Jako každý rok, i letos čekalo na všechny fanoušky podél tratě překvapení, tentokrát v podobě dvou odvážných jednokolkářů a designéra plakátu závodu, který jel na terénním elektroboardu. Tradičně se hlavní tratí prohnalo i pět mlaďochů pod patnáct let, kteří při pátečním KIDS RACE získali „divokou kartu“.

Po krátké pauze mohlo odstartovat kolo druhé. Kategorie FREE muži a FREE ženy odjely téměř bez problémů, po nich se ale nad Bobovkou zatáhlo nebe a začalo pršet. Déšť neustával a naopak zesílil. Po konzultaci se závodníky kategorií MASTER se z důvodu bezpečnosti rozhodlo o předčasném ukončení závodu. Závěrečný hromadný nezávodní sjezd více jak 30 riderů korytem Bobovky byl určitě nezapomenutelný, jak pro samotné závodníky, tak pro fanoušky podél tratě. Tímto patří od nás všem velký respekt, za to že se nenechali strhnout rivalitou a závodní atmosférou a nedošlo tak k žádným úrazům. Naštěstí podmínky byly pro všechny stejné, časy z prvního kola změřeny, takže nezbylo než vyčkat na přesun všech přítomných k prostoru Základny a dopočítat výsledky. Prudký déšť ustal, zavládla pohoda a my mohli přejít ke slavnostnímu vyhlášení vítězů. (Kompletní výsledky zde, pozn. red.).

Jako odměna pro všechny přítomné následovala afterparty v podobě živého vystoupení železnobrodských DWTK (crossover), hradeckých Flashback (punk-hardcore) a našeho Plánu B (bikecore). Kolem Základny opět zavládla rodinná atmosféra, která se opravdu vidí jen málokde.

Bobovka Cup vol.7 je nyní minulostí a my věříme, že si všichni, kdo dorazili do bikeparku, sobotní akci užili na plné obrátky a odnesli si nezapomenutelné zážitky. Děkujeme všem dobrovolníkům a našim příznivcům za nenahraditelnou pomoc. Děkujeme všem partnerům a sponzorům za podporu, bez které by akce podobných rozměrů nemohla vzniknout. Gratulace vítězům a respekt poraženým. Poklona všem, kdo jste přišli podpořit závodníky, bikepark a vůbec celou naši organizaci. Dáváte nám všichni sílu a vědomí, že má smyl to, co děláme.

Za rok zase na Bobovce, protože kdo tu ještě nebyl, jako by nebyl!

Za kolektiv DH-FR racing Tanvald z.s.
Jan Cigler CIGI

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Lukáš B. 15.8.2019 v 10:45

    Zní jako supr akce, o které čtu prvně. Každopádně nashledanou příští rok.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí