Test: Lezyne Tool Insert Kit - nářadí uschované v řídítkách máš hned po ruce

Autor: Keli, vydáno: 11.5.2023

Lezyne Tool Insert Kit je skryté multifunkční nářadí, které se snadno vkládá do konců řídítek. Díky snadné přístupnosti je hned po ruce a umožňuje rychlé opravy. Jaké jsou jeho výhody a nevýhody? Odpovíme.

Lezyne Tool Insert Kit je k dispozici ve třech velikostech: malý kit (5 bitů), střední (8 bitů) a velký (11 bitů). Každý kit je obroben z odolného hliníku a jeho tělo je zároveň držáčkem  na kalené ocelové bity. Vyzkoušel jsem největší variantu s 11 nástroji. Devět bitů je v zásobníku, jeden zůstává nasazen v inbusové hlavě a poslední, desítka inbus je hlava samotná. Bity jsou zajištěny v těle nástroje pomocí magnetů a gumiček. Gumičky jsou spíše jako pojistka, protože magnety bity drží více než dobře. 

Lezyne Tool Insert Kit také slouží jako koncovka řídítek a dodává se s sadou O-kroužků, které zajistí bezpečné a bezrachtavé uchycení ve většině řídítek. Nářadíčko pasuje do řídítek s vnitřním průměrem od 17,9 až po 20,9 milimetrů. Pro vymezení prostoru je nutno zvolit jeden ze tří průměrů gumiček, červené nejhubenější, modré střední a zelené nejsilnější. Gumičky neslouží k barevnému doladění se zbytkem kola, to by ani nedávalo smysl, z nářadíčka jsou totiž vidět jen koncovky. Nářadí v řídítkách drží "na tření" a občas není snadné nářadíčko do řídítek zasunout, gumičky mají tendenci se při zasouvání kroutit a komplikují zasunutí.

K tělo nářadí je přes čep v přední části připojena inbusová, šestihranná hlava do které se zasouvají jednotlivé bity. Hlava je sklopná, takže ji lze použít podobně jako přímý šroubovák a nebo sklopit a získat tak lepší páku pro silnější utažení. Ačkoliv výrobce nemluví o maximálním možném dotahovacím momentu, zkoušel jsem dotáhnout šrouby s maximální silou nářadí nijak neprotestovalo.
Inbusová hlava spolu s nasazeným bitem je relativně dlouhá a především v menších prostorech se s ní pracuje obtížněji, ale to platí víceméně pro všechny multitooly obecně. 

Optimální setup se jeví v kombinaci s Tubeless Insert Kitem, v jedné straně nářadí, v druhé straně řídítek sada na bezdušovou opravu. Tubeless Insert Kit v sobě skrývá jak úložný prostor na knoty, tak jejich aplikátor. Klasickou vidličku jde namontovat na tělo Kitu a pak již použít klasický postup, zasunout do vidličky knot a vsunout do díry v plášti. 

Kombinace Lezyne Tool Insert Kit spolu s Tubeless Kitem může být ideálním řešením. Má to však jeden háček, pro jejich použití je nutno použít gripy s oběma otevřenými konci, tak aby konce řídítek byly přístupné, například Double Lock On nebo třeba silikonové bezzámkové gripy. Důležité jsou i řídítka, ta vyžadují zachování minimální průměru po celou délku nářadíčka, u hliníkových asi problém nebude, ale některé karbonové mají na koncích trochu větší vnitřní průměr než víc dále k představci.

Lezyne Tool Insert Kit je praktické nářadíčko snadno uschovatelné k řídítkách. Jednoduché, ale dostatečně uchycení zajistí, že o něm za jízdy nevíš. Pokud se vejde do tvých řídítek a zároveň vlastníš gripy s oběma otevřenými konci, může to být zajímavá volba.

Varianty

Large

Hmotnost: 90g
Typy nástrojů: inbus 2/3/4/5/6/8/10mm, Torx T10/T25/T30, křížový šroubovák Phillips

Medium

Hmotnost:74g
Typy nástrojů: inbus 3/4/5/6/10mm, Torx T10/T25, křížový šroubovák Phillips

Small

Hmotnost: 54g
Typy nástrojů: inbus 4/5/10mm, Torx T25, křížový šroubovák Phillips

Lezyne Tubeless Kit

Hmotnost: 35g
Vidlička a zásobník na 5 knotů 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Easysrider 11.5.2023 - 8:54

    A jak to nacpal do těch ODI gripů na prvních dvou fotkách?

  • profilová fotka Keli 11.5.2023 000 9:06

    Do nich nijak, do nich to nelze dát, pomocí tohoto nářadí jsem je ale dokázal odmontovat :⁠-⁠)

  • anonymní uživatel HZ 11.5.2023 - 9:28

    Kdyby do toho medium kitu dali 8 inbus místo 10, tak by to bylo perfektní. Podle mě má mnohem větší využití než ta 10

    • anonymní uživatel Easysrider 11.5.2023 - 9:37

      Jenže z 8 neuděláš nástrčnou hlavu pro bity

  • anonymní uživatel Antonín (tondakracman (a) gmail.com) 15.5.2023 - 22:24

    Mně zajímá jak se to rychle vyndá a nandá třeba s rukama od bahna nebo oleje, jak to drží při crashi když třeba trefím řídítkem strom, vydrží to ten náraz? A jak to jdem špinavé a mastné zase zandat a drží to potom? Neničí se to když to tam rvu na trati špinavý a rychle zpátky? A stejně tam není všechno, takže nějakej další úložnej prostor stejně musíš mít. Takže je to praktický a použitelný?

    • profilová fotka Keli 16.5.2023 000 7:45

      Hrana na okraji je docela ostrá, takže i se špinavýma rukama to vytáhnout půjde v pohodě. Při nárazu na strom by k poškození dojít mohlo, ale spíš se to jen vytáhne z řidítek. V řídítkách to vlastně drží jen na tření o-kroužků a vnitřní stěny řidítek, ty se v případě zničení dají snadno vyměnit. Praktické i použitelné to je. S nářadím se pracuje opravdu dobře, má dobrou velikost, když to srovnám např. s OneUp EDC

  • anonymní uživatel zdechtishulin (tshurak (a) dolu.com) 16.5.2023 - 10:02

    Je to nejakym zpusobem citit ten rozdil ve vaze riditek? Nebo je to zanedbately?

    • profilová fotka Keli 16.5.2023 000 10:33

      Nepoznal jsem žádný rozdíl. V poměru k váze jezdce a kola je nářadíčko zanedbatelné. Šaltr, převodníky jsou na jedné straně kolo a taky to nevnímám.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí